Sült csirkecomb, sajtos-brokkolis rizslepénnyel Gm&Lm

Ebédre szerettem volna valami klasszikusat picit másképp készíteni, nagyon finom lett 🙂

image-11ed320d5df931d60059457c596a9194a4a295295bd4e9cad50cd2ad99e985ef-V.jpg

Hozzávalók:

6 db bőrös csirke felső comb

1 nagy fej vöröshagyma

8 szelet erdélyi szalonna

só, frissen őrölt fehér bors

25 dkg brokkoli

1 csésze jázminrizs

1 kis lm tejföl

1 tojás sárgája

0,5 dl laktózmentes tej

4 vékony szelet liga vaj

reszelt sajt (én pannóniát használtam)

Elkészítés:

A csirkecombokat, alaposan megmosom, sózom, borsozom, majd a szalonna szeletekkel kibélelt jénai tálba teszem, a bőrös felükkel lefele. Megszóróm a karikára vágott vöröshagymával és alufólia alatt kb. 1 óra alatt puhára sütöm. Ha a husik kellően puhák, leveszem a fóliát és 10-15 percet visszateszem a sütőbe pirulni.

A rizst kevés olajon megpirítom, majd felöntöm 2 csésze forró vízzel, megsózom, lefedem és készre főzöm.

A brokkolit, forrásban lévő sós/szódabikarbónás vízbe teszem néhány percre, majd leszűröm.

A tejfölt elkeverem a tejjel, a tojás sárgájával, sózom, borsozom.

Ha a rizs megfőtt, egy hőálló tálba teszem, rápakolom a brokkolit, ráteszem a vaj darabkákat, leöntöm a tejfölös szósszal, megszórom reszelt sajttal és kb. 15 percre beteszem a sütőbe (addig sütöm amíg a sajt szépen rápirul).

A csirkecombokat a rizslepénnyel tálalom. 🙂

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: kb. 1,5 óra

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :).  –>  www.facebook.com/GastroHobbi

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük