Ebédre szerettem volna valami klasszikusat picit másképp készíteni, nagyon finom lett 🙂
Hozzávalók:
6 db bőrös csirke felső comb
1 nagy fej vöröshagyma
8 szelet erdélyi szalonna
só, frissen őrölt fehér bors
25 dkg brokkoli
1 csésze jázminrizs
1 kis lm tejföl
1 tojás sárgája
0,5 dl laktózmentes tej
4 vékony szelet liga vaj
reszelt sajt (én pannóniát használtam)
Elkészítés:
A csirkecombokat, alaposan megmosom, sózom, borsozom, majd a szalonna szeletekkel kibélelt jénai tálba teszem, a bőrös felükkel lefele. Megszóróm a karikára vágott vöröshagymával és alufólia alatt kb. 1 óra alatt puhára sütöm. Ha a husik kellően puhák, leveszem a fóliát és 10-15 percet visszateszem a sütőbe pirulni.
A rizst kevés olajon megpirítom, majd felöntöm 2 csésze forró vízzel, megsózom, lefedem és készre főzöm.
A brokkolit, forrásban lévő sós/szódabikarbónás vízbe teszem néhány percre, majd leszűröm.
A tejfölt elkeverem a tejjel, a tojás sárgájával, sózom, borsozom.
Ha a rizs megfőtt, egy hőálló tálba teszem, rápakolom a brokkolit, ráteszem a vaj darabkákat, leöntöm a tejfölös szósszal, megszórom reszelt sajttal és kb. 15 percre beteszem a sütőbe (addig sütöm amíg a sajt szépen rápirul).
A csirkecombokat a rizslepénnyel tálalom. 🙂
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: kb. 1,5 óra
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :). –> www.facebook.com/GastroHobbi