A kedvenc saslik receptem! 🙂
Gyors, egyszerű, nagyszerű!
Hozzávalók:
50 dkg csirkecomb- vagy csirkemell filé
10 dkg szeletel kolozsvári szalonna
1 cukkini kockára vágva
4 koktélparadicsom
1 tv paprika
1 kápia paprika
3 apró lila hagyma
4 csiperke gomba
A páchoz:
10 – 15 friss bazsalikom levél aprítva
4 ek. – magos – mustár
7 ek. olaj
2 csipet só
frissen őrölt fehér bors
Elkészítés:
A csirkehúst felkockázom, átmosom hideg vízzel.
A pác hozzávalóit összekeverem és jó alaposan beleforgatom a húst. Az összes zöldséget megmosom, felkockázom, egy tálba teszem, sózom, borsozom.
A saslik pálcikára tűzöm a húst és a zöldségeket, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, mellérakom a megmaradt zöldséget, az aprított szalonnát, meglocsolom olajjal, lefedem alufóliával és 30 percre 200 fokos sütőbe teszem.
Fél óra után leveszem az alufóliát és további 30 perc alatt készre sütöm.
Saláta ágyon, a párolt zöldségekkel tálalom.
Jó étvágyat! 🙂
Elkészítési idő: 70 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :). –> www.facebook.com/GastroHobbi