Bazsalikomos-mustáros csirke saslik salátaágyon Gm&Lm

A kedvenc saslik receptem! 🙂

Gyors, egyszerű, nagyszerű!

20140814_205123-1.jpg

Hozzávalók:

50 dkg csirkecomb- vagy csirkemell filé

10 dkg szeletel kolozsvári szalonna

1 cukkini kockára vágva

4 koktélparadicsom

1 tv paprika

1 kápia paprika

3 apró lila hagyma

4 csiperke gomba

A páchoz:

10 – 15 friss bazsalikom levél aprítva

4 ek.  – magos – mustár

7 ek. olaj

2 csipet só

frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

A csirkehúst felkockázom, átmosom hideg vízzel.

A pác hozzávalóit összekeverem és jó alaposan beleforgatom a húst. Az összes zöldséget megmosom, felkockázom, egy tálba teszem, sózom, borsozom.

A saslik pálcikára tűzöm a húst és a zöldségeket, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, mellérakom a megmaradt zöldséget, az aprított szalonnát, meglocsolom olajjal, lefedem alufóliával és 30 percre 200 fokos sütőbe teszem.

Fél óra után leveszem az alufóliát és további 30 perc alatt készre sütöm.

Saláta ágyon, a párolt zöldségekkel tálalom.

Jó étvágyat! 🙂

Elkészítési idő: 70 perc

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :).  –>  www.facebook.com/GastroHobbi

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük