Ismét utazunk, cél állomás El Salvador és az egyik nemzeti étele! 🙂
A töltelék a hűtő aktuális tartama szerint változtatható, én most így készítettem:
Hozzávalók 4 darabhoz:
Tészta:
7 ek. FreeFrom liszt (aki nem gluténérzékeny 7 ek. finomliszt)
1 tk. sütőpor
1/2 tk. szódabikarbóna
1 tk. só
40 ml étolaj
130 ml víz
Töltelék:
15 dkg kolozsvári szalonna apró kockára vágva
1 kis fej hagyma
3 fej gomba
1 fej fokhagyma
25 dkg reszelt sajt
só
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrom, majd amíg elkészítem a tölteléket, addig pihentetem.
A szalonnát kevés zsiradékon megpirítom, hozzáadva a hagymát üvegesre pirítom, végül a gombával még néhány percet tovább sütöm, majd leveszem a tűzről és hozzáadom a reszelt fokhagymát.
A tésztát lisztezett deszkára teszem, négy egyenlő részre osztom, kb. 1 cm vastagra nyújtom, bele teszem a tölteléket, megszórom reszelt sajttal, széleit össze csíptetem, kicsit kilapítom és egy teflon serpenyőben, olaj nélkül, pár perc alatt, mindkét oldalát megsütöm.
Reszelt sajttal megszórva, forrón tálalom!
Ajánlom hozzá a chili szószt, mert nekem nagyon ízletes vele.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :). –> www.facebook.com/GastroHobbi