Pupusas Gm&Lm

Ismét utazunk, cél állomás El Salvador és az egyik nemzeti étele! 🙂

A töltelék a hűtő aktuális tartama szerint változtatható, én most így készítettem:

20140820_135626-1.jpg

Hozzávalók 4 darabhoz:

Tészta:

7 ek. FreeFrom liszt (aki nem gluténérzékeny 7 ek. finomliszt)

1 tk. sütőpor

1/2 tk. szódabikarbóna

1 tk. só

40 ml étolaj

130 ml víz

Töltelék:

15 dkg kolozsvári szalonna apró kockára vágva

1 kis fej hagyma

3 fej gomba

1 fej fokhagyma

25 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrom, majd amíg elkészítem a tölteléket, addig pihentetem.

A szalonnát kevés zsiradékon megpirítom, hozzáadva a hagymát üvegesre pirítom, végül a gombával még néhány percet tovább sütöm, majd leveszem a tűzről és hozzáadom a reszelt fokhagymát.

A tésztát lisztezett deszkára teszem, négy egyenlő részre osztom, kb. 1 cm vastagra nyújtom, bele teszem a tölteléket, megszórom reszelt sajttal, széleit össze csíptetem, kicsit kilapítom és egy teflon serpenyőben, olaj nélkül, pár perc alatt, mindkét oldalát megsütöm.

Reszelt sajttal megszórva, forrón tálalom!

Ajánlom hozzá a chili szószt, mert nekem nagyon ízletes vele.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 15 perc

 Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :).  –>  www.facebook.com/GastroHobbi

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük