Chilis-szezámmagos grillezett csirkemell Gm&Lm

Chilis, de mégsem csípős, egy könnyű étel gyorsan és egyszerűen! 🙂

image-f9d8245de51c2b3fdd3f63687d3cabc1519737d9266b8d06a897307abbe01f28-V-1.jpg

Hozzávalók 2 személyre:

1 egész csirkemellfilé bőr nélkül

2 ek. olaj

2 ek. édes chiliszósz

3 ek. méz

1,5 ek. rizsecet (helyettesíthető 1 tk. 10% étkezési ecet)

1 közepes fej brokkoli

2ek. pirított szezámmag

Elkészítés:

A csirkemellet hosszában két felé, majd a fél csirkemelleket, ismét hosszában, ismét két felé vágom, bedörzsölöm olajjal, sózom. Egy grillserpenyőt felforrósítok és megsütöm rajta a csirkemellcsíkokat.

Míg sül a csirke,egy kistányérban összekeverem a chilit, a mézet és az ecetet.Amikor a hús már átsült,alaposan bekenem a keverékkel a csíkokat és átforgatom a serpenyőben. Éppen hogy csak 1-2 percet sütöm a szósszal a húst, mert nagyon könnyen megég.

A brokkolit forrásban lévő, sós vízben néhány perc alatt roppanósra főzöm.

Az elkészült csirkét párolt rizzsel, brokkolival, pirított szezámmaggal megszórva tálalom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 25 perc

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :).  –>  www.facebook.com/GastroHobbi

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük