Chilis, de mégsem csípős, egy könnyű étel gyorsan és egyszerűen! 🙂
Hozzávalók 2 személyre:
1 egész csirkemellfilé bőr nélkül
2 ek. olaj
2 ek. édes chiliszósz
3 ek. méz
1,5 ek. rizsecet (helyettesíthető 1 tk. 10% étkezési ecet)
1 közepes fej brokkoli
2ek. pirított szezámmag
Elkészítés:
A csirkemellet hosszában két felé, majd a fél csirkemelleket, ismét hosszában, ismét két felé vágom, bedörzsölöm olajjal, sózom. Egy grillserpenyőt felforrósítok és megsütöm rajta a csirkemellcsíkokat.
Míg sül a csirke,egy kistányérban összekeverem a chilit, a mézet és az ecetet.Amikor a hús már átsült,alaposan bekenem a keverékkel a csíkokat és átforgatom a serpenyőben. Éppen hogy csak 1-2 percet sütöm a szósszal a húst, mert nagyon könnyen megég.
A brokkolit forrásban lévő, sós vízben néhány perc alatt roppanósra főzöm.
Az elkészült csirkét párolt rizzsel, brokkolival, pirított szezámmaggal megszórva tálalom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 25 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :). –> www.facebook.com/GastroHobbi