Tepsis csirke GastroHobbi módara Gm&Lm

Egy nagyszerű étel, nagyszerű alapanyagokból! 🙂

20140828_211714-1.jpg

Hozzávalók 2 főre:

3 egész csirkecomb

3 szál újhagyma

2 gerezd fokhagyma

néhány szál kakukkfű

néhány levél bazsalikom

25 dkg koktélparadicsom

25 dkg fehér bab konzerv 

1 fél chili aprítva

néhány szelet kolozsvári szalonna

3 dl víz

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Az újhagymát vékony szeletekre vágom, majd egy olyan lábasban amit később a sütőbe is be tudok tenni, kevés zsiradékon üvegesre pirítom, ha ezzel megvagyok, kiszedem a lábasból a hagymát és a megsózott, egész csirkecombokat, hirtelen a forró olajban megpirítom.

Visszateszem a hús mellé a hagymát, a kakukkfüvet, az egész paradicsomokat, a babot, a chilit, a fokhagymát, a feldarabolt kolozsvári szalonnát, sózom, felöntöm a vízzel és felforralom.

Ezután lefedem a lábast és kb. 45 percet sütöm, majd leveszem a fedőt és további 15 percre vissza teszem a sütőbe, hogy a combok szépen megpiruljanak és a hús alatt lévő szaft is besűrűsödjön!

Frissen készült, vajjal és sajttal felturbózott puliszkával, bazsalikommal megszórva tálalom!

20140828_221844-1.jpg

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 70 perc

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :).  –>  www.facebook.com/GastroHobbi

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük