Hasselback burgonya Gm&Lm

A sütőben sült burgonya, egy újabb változata!

Készíthetjük önálló ételként vagy köretnek, a lényeg, hogy készítsük, mert nagyon finom! 🙂

20140811_202242-2.jpg
Hozzávalók 1 db burgonyához:

1 db burgonya

1 gerezd fokhagyma

2 ek. olaj

2 csipet só

2 tk. parmezán

2 szelet vaj (liga)

reszelt sajt

Elkészítés:

A burgonyát alaposan megmosom, kb. 2 mm távolságra bevagdosom, hogy egyformán szétnyíljanak a szeletek.

Egy kis tálban összekeverem a reszelt fokhagymát, a sót, az olajat, és a parmezánt. Egy gáztepsit kibélelek sütőpapírral, ráhelyezem a burgonyákat, meglocsolom az olajos öntettel, majd ráteszem a vajszeleteket és 220 fokos sütőben, kb. 50 perc alatt készre sütöm. Sütés közben néhányszor kiveszem és meglocsolom a tepsiben lévő zsiradékkel.

Reszelt sajttal, petrezselyem zölddel vagy snidlinggel megszórva tálalom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő:  60 perc

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :).  –>  www.facebook.com/GastroHobbi

 

Forrás: http://aprosef.hu/hasselback_burgonya_recept

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük