Tormás-sonkás tarjaszelet grillezett kukoricával Gm&Lm

Öt plusz egy csillagos vacsora gyorsan és egyszerűen! 🙂

Hirtelen jött ötlet, mely óriási sikert aratott!

image-6fc282328aac2eacc6c1356f7fda95a87c3a0ac756be97e2d2f2f208c3f8e7fc-V-1.jpg

 

Hozzávalók – 2 főre – :

4 szelet tarja

3 cső kukorica

1 kis üveg csemege reszelt torma

8 szelet füstölt sonka (én fekete erdei sonkát használtam)

6 vékony szelet liga vaj

Elkészítés:

A kukoricacsöveket megtisztítom a héjától, egy nagyobb darab alufóliára ráteszek csövenként 2 szelet vajat, a kukoricát, sózom, becsomagolom és sütőben kb. 45 percet sütöm.

A tarjaszeleteket megmosom, papírtörlővel leitatom róla a vizet, nem klopfolom, jó vastagon bekenem tormával, belecsavarom – szeletenként két szelet – sonkába és kb. negyed órát állni hagyom. 

Zsiradékkal kikent serpenyőben kisütöm a hússzeleteket, majd a kukoricával, főtt rizzsel és lila hagyma karikával tálalom – nagyon finom hozzá a lila hagyma – . 🙂

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: kb. 45 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük