Öt plusz egy csillagos vacsora gyorsan és egyszerűen! 🙂
Hirtelen jött ötlet, mely óriási sikert aratott!
Hozzávalók – 2 főre – :
4 szelet tarja
3 cső kukorica
1 kis üveg csemege reszelt torma
8 szelet füstölt sonka (én fekete erdei sonkát használtam)
6 vékony szelet liga vaj
só
Elkészítés:
A kukoricacsöveket megtisztítom a héjától, egy nagyobb darab alufóliára ráteszek csövenként 2 szelet vajat, a kukoricát, sózom, becsomagolom és sütőben kb. 45 percet sütöm.
A tarjaszeleteket megmosom, papírtörlővel leitatom róla a vizet, nem klopfolom, jó vastagon bekenem tormával, belecsavarom – szeletenként két szelet – sonkába és kb. negyed órát állni hagyom.
Zsiradékkal kikent serpenyőben kisütöm a hússzeleteket, majd a kukoricával, főtt rizzsel és lila hagyma karikával tálalom – nagyon finom hozzá a lila hagyma – . 🙂
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: kb. 45 perc