Virslis krumplipüré sütőben sütve Gm&Lm

Tipikusan gyors, olcsó és isteni finom, kommentet nem igénylő étel. 🙂

tort burgonya_virslivel.jpg

Hozzávalók 2 főre:

1,5 kg burgonya

12 db füstölt virsli

1 nagy fej vörös hagyma

1 dl tej (esetemben lm)

10 dkg vaj (meggle lm)

4 tojás

Elkészítés:

A burgonyát megpucolom, kockára vágom, enyhén sós vízben megfőzöm, majd a vajjal és a tejjel krumplipürét készítek belőle.

A hagymát felkockázom, némi zsiradékon üvegesre pirítom majd hozzá adom a virslit és gyakran kevergetve aranybarnára sütöm.

Ha a virsli megsült, összeforgatom a krumplipürével és az így kapott masszát egy kivajazott jénaiba simítom.

A tetejére kanállal négy mélyedést készítek, beleütöm a tojásokat, enyhén megsózom és 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütöm.

Aprított petrezselyemzölddel megszórva, forrón tálalom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 60 perc

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :).  –>  www.facebook.com/GastroHobbi

 

forrás: http://aprosef.hu/tort_burgonya_recept_sutoben_sutve_tojassal

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük