Tipikusan gyors, olcsó és isteni finom, kommentet nem igénylő étel. 🙂
Hozzávalók 2 főre:
1,5 kg burgonya
12 db füstölt virsli
1 nagy fej vörös hagyma
1 dl tej (esetemben lm)
10 dkg vaj (meggle lm)
4 tojás
Elkészítés:
A burgonyát megpucolom, kockára vágom, enyhén sós vízben megfőzöm, majd a vajjal és a tejjel krumplipürét készítek belőle.
A hagymát felkockázom, némi zsiradékon üvegesre pirítom majd hozzá adom a virslit és gyakran kevergetve aranybarnára sütöm.
Ha a virsli megsült, összeforgatom a krumplipürével és az így kapott masszát egy kivajazott jénaiba simítom.
A tetejére kanállal négy mélyedést készítek, beleütöm a tojásokat, enyhén megsózom és 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütöm.
Aprított petrezselyemzölddel megszórva, forrón tálalom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 60 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :). –> www.facebook.com/GastroHobbi
forrás: http://aprosef.hu/tort_burgonya_recept_sutoben_sutve_tojassal