Ananászos csirkecombok kukoricás rizzsel Gm&Lm

Nagyon szeretem a hawai pizzát, de mivel azt ritkán van módomban enni a lisztérzékenység miatt, így most megpróbáltam rögtönözni legalább az ízvilágot! 🙂

 hawai csirke.jpg

Hozzávalók:

7 db bőrös felső comb

1 darabolt ananász konzerv

7 szelet lm pannonia sajt (aki nem laktózérzékeny, mindenképpen füstölt sajtot használjon!)

vaj a jénai kikenéséhez és egy szeletke a rizshez (én ligát használtam)

1 csésze rizs

1,8 csésze forró víz

1 kukorica konzerv

Elkészítés:

A csirkecombot kifilézem, – de a bőrt rajta hagyom, mert ettől finom szaftos marad a hús – ízlés szerint sózom, egy vajjal kikent jénaiba, a bőrös résszel lefele, szépen egymás mellé helyezem, majd a húson szépen elosztom az ananász konzervet.

Alufóliával lefedve, 200 fokra előmelegített sütőben 50 percet sütöm. Ha a hús megpuhult, ráteszem a sajtszeleteket és  fólia nélkül 5 percre visszateszem a sütőbe.

Amíg sül a hús, némi zsiradékon addig pirítom a rizst, amíg a kezem elbírja, majd felöntöm a forró vízzel, sózom, teszek bele egy kis szeletke vajat és lefedve 10-12 perc alatt készre főzöm.

Ha a rizs elkészült, hozzákeverem a lecsepegtetett kukoricát és a hússal, forrón tálalom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 70 perc

 Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :).  –>  www.facebook.com/GastroHobbi

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez a könyvbox a legszuperebb ajándékötlet, ha valakit receptkönyvvel lepnél meg!

Rendeld elő most!