Én köretnek készítettem, de főételként is tökéletesen megállja a helyét, főleg ha megbolondítjuk egy kis sonkával, vagy tarjával. 🙂
Hozzávalók:
1 szép fej karfiol
3 maréknyi zöldborsó
4 tojás
15 dkg reszelt lm pannónia sajt (aki nem laktóz érzékeny, használjon füstölt sajtot!)
só, bors
vaj a jénai kikenéséhez + 4-5 vékony szeletke
Elkészítés:
A karfiolt, megmosom, rózsáira szedem és forrásban lévő sós vízben, egy késhegynyi szódabikarbónával (így szép fehér marad a színe) roppanósra főzöm, majd leszűröm.
Ugyan így megfőzöm a zöldborsót is.
Egy jénait kikenek vajjal, elosztom benne a karfiolt, rászórom a zöldborsót, sózom, megszórom frissen őrölt fehér borssal, rádarabolom a vajszeleteket, ráütöm a tojásokat (mintha tükörtojást készítenék), megszórom a reszelt sajttal és 200 fokon addig sütöm, amíg a sajt szépen megpirul.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :). –> www.facebook.com/GastroHobbi