Sajtos zöldborsós karfiol Gm&Lm

Én köretnek készítettem, de főételként is tökéletesen megállja a helyét, főleg ha megbolondítjuk egy kis sonkával, vagy tarjával. 🙂

sajtos_zoldborsos_karfiol.jpg

Hozzávalók:

1 szép fej karfiol

3 maréknyi zöldborsó

4 tojás

15 dkg reszelt lm pannónia sajt (aki nem laktóz érzékeny, használjon füstölt sajtot!)

só, bors

vaj a jénai kikenéséhez + 4-5 vékony szeletke

 

Elkészítés:

A karfiolt, megmosom, rózsáira szedem és forrásban lévő sós vízben, egy késhegynyi szódabikarbónával (így szép fehér marad a színe) roppanósra főzöm, majd leszűröm.

Ugyan így megfőzöm a zöldborsót is.

Egy jénait kikenek vajjal, elosztom benne a karfiolt, rászórom a zöldborsót, sózom, megszórom frissen őrölt fehér borssal, rádarabolom a vajszeleteket, ráütöm a tojásokat (mintha tükörtojást készítenék), megszórom a reszelt sajttal és 200 fokon addig sütöm, amíg a sajt szépen megpirul.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 30 perc

 Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :).  –>  www.facebook.com/GastroHobbi 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük