Padlizsánkrém Gm&Lm

Mindenki másképpen készíti, mindenki másképp szereti, nekem ez a recept a kedvencem! 🙂

 20141019_121758-1

Hozzávalók:

2 szép nagy padlizsán

1 kis fej lila hagyma

2 gerezd fokhagyma

2 ek majonéz (az univer gm&lm)

1 tk frissen őrölt fehér bors

1 néhány szál petrezselyem zöld

só ízlés szerint

Elkészítés:

 A padlizsánokat megmosom, hosszában félbe vágom, a vágott felületével lefele fordítva egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakom és 220 fokon 45 perc alatt megsütöm, majd hagyom kihűlni.

Ha kihűltek a padlizsánok, egy kanál segítségével kikaparom a húsát és egy tálba teszem. Hozzá adom az apró kockára vágott lila hagymát, az aprított petrezselyem zöldet, a reszelt fokhagymát, a sót, a borsot és a majonézt, majd alaposan összekeverem.

Legjobb ha legalább egy éjszakát hűtőben pihentetjük, hogy az ízek össze érjenek, de nekem ez még sosem sikerült, mert mindig azonnal elfogy.

Pirítóssal, vagy puffasztott rizsszelettel kínálom!

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 60 perc

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :).  –>  www.facebook.com/GastroHobbi 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük