Rántotta GastroHobbi módra Gm&Lm

Nagyon szeretjük a tojást a nap minden szakában, legyen az reggeli, vacsora, olykor ebéd. A rántotta örök kedvenc, de igyekszem újabb és újabb változatát kipróbálni. Most is egy ilyen sikeredett.

Az alapanyagok a klasszikus rántotta összetevői, egy kis sajttal spékelve, a változatosságot ezúttal az elkészítési mód adja.

rantotta_gh_modra

Hozzávalók:

6 tojás

6 szelet bacon vagy kolozsvári szalonna (én az utóbbit használtam)

4 szál újhagyma

10 dkg reszelt lm pannónia sajt (aki nem laktózérzékeny használjon ízlés szerint más sajtot)

Ízlés szerint só

Elkészítés:

A szalonnát kockára vágom, zsírjára sütöm, majd leveszem a tűzhelyről, hozzá adom az aprított újhagymát, ezzel már nem pirítom csak hagyom őket együtt kihűlni.

A tojásfehérjét felverem, – nem keményre –  és hozzá keverem a már kihűlt szalonnás hagymát, a reszelt sajtot, sózom, majd egy olajjal kikent jénai tálban, 170 fokra előmelegített sütőben 4-5 percet sütöm (hogy enyhén megemelkedjen) majd egyesével ráteszem a tetejére a tojássárgájákat és visszateszem még 5 percre a sütőbe.

Forrón, friss zöldségekkel tálalom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 15 perc

Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :).  –>  www.facebook.com/GastroHobbi

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük