Nagyon szeretjük a tojást a nap minden szakában, legyen az reggeli, vacsora, olykor ebéd. A rántotta örök kedvenc, de igyekszem újabb és újabb változatát kipróbálni. Most is egy ilyen sikeredett.
Az alapanyagok a klasszikus rántotta összetevői, egy kis sajttal spékelve, a változatosságot ezúttal az elkészítési mód adja.
Hozzávalók:
6 tojás
6 szelet bacon vagy kolozsvári szalonna (én az utóbbit használtam)
4 szál újhagyma
10 dkg reszelt lm pannónia sajt (aki nem laktózérzékeny használjon ízlés szerint más sajtot)
Ízlés szerint só
Elkészítés:
A szalonnát kockára vágom, zsírjára sütöm, majd leveszem a tűzhelyről, hozzá adom az aprított újhagymát, ezzel már nem pirítom csak hagyom őket együtt kihűlni.
A tojásfehérjét felverem, – nem keményre – és hozzá keverem a már kihűlt szalonnás hagymát, a reszelt sajtot, sózom, majd egy olajjal kikent jénai tálban, 170 fokra előmelegített sütőben 4-5 percet sütöm (hogy enyhén megemelkedjen) majd egyesével ráteszem a tetejére a tojássárgájákat és visszateszem még 5 percre a sütőbe.
Forrón, friss zöldségekkel tálalom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :). –> www.facebook.com/GastroHobbi