Burgonya „Pizza” Gm

Már tegnap mikor lefeküdtem ott motoszkált a fejemben, hogy ennék egy finom pizzát, de a gm kelt tésztával nem volt kedvem bajlódni, így elalvás előtt azon agyaltam, hogy hogyan is tudnám kiváltani a tésztát úgy, hogy a pizza érzésem megmaradjon…..reggel már úgy keltem, hogy megszületett az egyszerű és nagyszerű megoldás!

burgonya_pizza

Hozzávalók:

5 közepes nagyságú burgonya

30 dkg sűrű házi paradicsompüré

3 gerezd fokhagyma

5 tk olíva olaj

6 szelet gm prágai sonka (a Lidl gm prágai sonkáját használtam)

2 egész mozzarella

1 kis fej lila hagyma

Ízlés szerint só, oregano és frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

A burgonyákat alaposan megmosom, lesikálom, villával megszurkálom és alufóliába burkolva 200 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt – héjával együtt – megsütöm.

A paradicsompürét összekeverem a reszelt fokhagymával, egy teás kanál oreganoval, sózom, borsozom, majd félreteszem ameddig a krumplik sülnek.

Ha a burgonyák elkészültek, kibontom a fóliaburokból, egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem őket, x alakban bevágom a tetejüket, majd kilapítom (a lapításhoz a húsnehezékként használatos öntöttvas vasalót használtam).

A lapított burgonyákat megsózom, meglocsolom 1-1 tk olíva olajjal, megkenem a paradicsom pürével. A mozzarella levét leöntöm, majd kicsavarom belőle a levet és széttépkedve elosztom a paradicsomszószon.

A csíkokra vágott sonkát és a vékony karikára vágott lila hagymát, ízlésesen eloszlatom a mozzarella között, megszórom oreganoval és 15 percre beteszem sütőbe.

Amikor a sajt szépen ráolvadt és a burgonya picit megpirult kiveszem a sütőből és forrón tálalom!

Elkészítési idő: 90 perc

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük