Tavaszi rántotta Gm&Lm

A tojás, – mint nálunk általában mindig – , az alap ha reggeliről van szó és ha már március, akkor jöjjön valami könnyed tavaszt idéző rántotta! A zöld fűszerek és a zöldségek ízlés és idény szerint variálhatóak!

rantotta

Hozzávalók 1 főre:

Rántottához:

3 tojás

1 ek friss aprított snidling

1 ek friss aprított petrezselyem zöld

1 szeletke lm vaj a sütéshez

Töltelékhez:

1 paradicsom

2 hónapos retek

fél fej lila hagyma

1 gerezd fokhagyma

aprított petrezselyem zöld

ízlés szerint csípős paprika, só és frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

A paradicsomot, a retket, a lila hagymát, a fokhagymát apró kockára vágom, adok hozzá csípős paprikát, sózom, borsozom, megszórom aprított petrezselyem zölddel, alaposan összekeverem és félre teszem.

A tojásokat sóval, borssal felverem, hozzákeverem az aprított snidlinget és petrezselyem zöldet.

Egy serpenyőben felhevítem a vajat, beleöntöm a tojásos keveréket és lassú tűzön addig sütöm míg az alja szépen megbarnul, a teteje pedig szépen megszilárdul.

Ha megsült a tojás kicsúsztatom egy tányérra, megtöltöm a zöldségekkel és forrón tálalom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 15 perc

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük