A tojás, – mint nálunk általában mindig – , az alap ha reggeliről van szó és ha már március, akkor jöjjön valami könnyed tavaszt idéző rántotta! A zöld fűszerek és a zöldségek ízlés és idény szerint variálhatóak!
Hozzávalók 1 főre:
Rántottához:
3 tojás
1 ek friss aprított snidling
1 ek friss aprított petrezselyem zöld
1 szeletke lm vaj a sütéshez
Töltelékhez:
1 paradicsom
2 hónapos retek
fél fej lila hagyma
1 gerezd fokhagyma
aprított petrezselyem zöld
ízlés szerint csípős paprika, só és frissen őrölt fehér bors
Elkészítés:
A paradicsomot, a retket, a lila hagymát, a fokhagymát apró kockára vágom, adok hozzá csípős paprikát, sózom, borsozom, megszórom aprított petrezselyem zölddel, alaposan összekeverem és félre teszem.
A tojásokat sóval, borssal felverem, hozzákeverem az aprított snidlinget és petrezselyem zöldet.
Egy serpenyőben felhevítem a vajat, beleöntöm a tojásos keveréket és lassú tűzön addig sütöm míg az alja szépen megbarnul, a teteje pedig szépen megszilárdul.
Ha megsült a tojás kicsúsztatom egy tányérra, megtöltöm a zöldségekkel és forrón tálalom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 15 perc