Tudom, hogy ez egy elég megosztó étel, de én nagyon szeretem és mivel ezzel a vacsorával sikerült egy új rajongót szereznem neki a párom személyében, ezért megosztom, hátha valaki kedvet kap hozzá.
Hozzávalók:
70 dkg csirkezúza
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 tv paprika
2 ek fűszerpaprika
ízlés szerint néhány karika hegyes erős paprika
Ízlés szerint só, frissen őrölt fehér bors és őrölt kömény
Elkészítés:
A zúzát alaposan átnézem, ha szükséges megtisztítom, hideg vízzel átmosom és tetszés szerint feldarabolom.
Az apró kockára vágott vöröshagymát némi zsiradékon üvegesre pirítom, hozzáadom az aprított paprikát, paradicsomot, fokhagymát és fedő alatt 5-6 percig párolom, majd megszórom a fűszerpaprikával, az őrölt köménnyel, sózom, borsozom, hozzáadom a zúzát és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje.
Fedő alatt, közepes lángon 50-60 perc alatt puhára főzöm, közben a ha szükséges a vizet utána öntöm.
Ha a zúza kellően megpuhult, fedő nélkül addig főzöm még finom szaftos állagot kapok.
Frissen készített gm nokedlivel tálalom!
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 80 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is –> www.facebook.com/GastroHobbi