Egy kis húsvéti előétel, nem csak húsvétkor. Tökéletes uzsonna a hétköznapok forgatagában és egy jól záródó dobozban néhány napig a hűtőben is eltárolhatjuk. Nálunk nagy kedvenc, így jó szívvel ajánlom mindenkinek!
Hozzávalók:
30 dkg füstölt főtt sonka
3 főtt kemény tojás
2 ek lm tejföl
2 ek majonéz
5 dkg lm vaj
4 tk csemege torma
1 tk dijoni mustár
1 kis fej lila hagyma
Ízlés szerint frissen őrölt színes bors
Saláta:
6 db hónapos retek
4 szál újhagyma
néhány szál petrezselyem zöld
kis csokor snidling
Ízlés szerint só és olíva olaj
Elkészítés:
A sonkát apró kockára vágom, hozzá adom a vajat, a tejfölt, a tormát, a mustárt és egy botmixer segítségével alaposan összeturmixolom. A lila hagymát apró, a tojást nagyobb kockára vágom, hozzá keverem a sonkakrémhez, majd félreteszem és elkészítem a salátát.
A retket félbe, majd szeletekre vágom, az újhagymát, a petrezselyemzöldet és a snidlinget felaprítom, majd az összes zöldséget egy tálban összekeverem, sózom, meglocsolom olíva olajjal.
Pirítóst készítek, megkenem a sonkakrémmel, ráteszek egy-két evőkanállal a salátából és azonnal tálalom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 20 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!