Házi sonkakrém újhagymás reteksalátával Gm&Lm

Egy kis húsvéti előétel, nem csak húsvétkor. Tökéletes uzsonna a hétköznapok forgatagában és egy jól záródó dobozban néhány napig a hűtőben is eltárolhatjuk. Nálunk nagy kedvenc, így jó szívvel ajánlom mindenkinek! 

 

sonkakrem2

 

Hozzávalók:

30 dkg füstölt főtt sonka

3 főtt kemény tojás

2 ek lm tejföl

2 ek majonéz

5 dkg lm vaj

4 tk csemege torma

1 tk dijoni mustár

1 kis fej lila hagyma

Ízlés szerint frissen őrölt színes bors

Saláta:

6 db hónapos retek

4 szál újhagyma

néhány szál petrezselyem zöld

kis csokor snidling

Ízlés szerint só és olíva olaj

 

Elkészítés:

A sonkát apró kockára vágom, hozzá adom a vajat, a tejfölt, a tormát, a mustárt és egy botmixer segítségével alaposan összeturmixolom. A lila hagymát apró, a tojást nagyobb kockára vágom, hozzá keverem a sonkakrémhez, majd félreteszem és elkészítem a salátát.

A retket félbe, majd szeletekre vágom, az újhagymát, a petrezselyemzöldet és a snidlinget felaprítom, majd az összes zöldséget egy tálban összekeverem, sózom,  meglocsolom olíva olajjal.

Pirítóst készítek, megkenem a sonkakrémmel, ráteszek egy-két evőkanállal a salátából és azonnal tálalom.

Jó étvágyat!

 

Elkészítési idő: 20 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük