Baconben sült sertésszűz Gm&Lm

Az egyik kedvenc húsom a sertésszűz. Számtalan variáció lelhető fel az elkészítésérre, de nekem ez az egyszerű recept a kedvencem.

Nem igényel pácolást és ha leszámítjuk a „sütő munkáját” rém gyorsan elkészíthető és a hús mindig vaj puha.

 szuz

 

Hozzávalók:

1 db sertésszűz (50-60 dkg-s)

10 szelet bacon szalonna

4 gerezd fokhagyma

Ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors

 

Elkészítés:

A húst megmosom, lehártyázom és két felé vágom.

Egy öntöttvas serpenyőt felhevítek és a hús minden oldalát hirtelen megsütöm, majd kiveszem a serpenyőből, ízlés szerint sózom, borsozom, bekenem darabonként 2-2 reszelt fokhagymával.

5-5 szelet bacont egymás mellé helyezek, ráteszem a húst és mint a rétest, feltekerem, majd egymás mellé egy jénai tálba helyezem és alufóliával lefedve, 190 fokra előmelegített sütőben 50 percet sütöm.

Ha a hús kellően megpuhult, eltávolítom a fóliát és 5 percre visszateszem a sütőbe, hogy szép pirosra piruljon.

Jó étvágyat!

 

Elkészítési idő: 70 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

KATTINTS további sertésszűz receptekért:

Zöldborsós sertésszűz

Rántott sertésszűz rozmaringos újburonyával

Sertésszűz kapros gombamártással

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük