Az egyik kedvenc húsom a sertésszűz. Számtalan variáció lelhető fel az elkészítésérre, de nekem ez az egyszerű recept a kedvencem.
Nem igényel pácolást és ha leszámítjuk a “sütő munkáját” rém gyorsan elkészíthető és a hús mindig vaj puha.
Hozzávalók:
1 db sertésszűz (50-60 dkg-s)
10 szelet bacon szalonna
4 gerezd fokhagyma
Ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors
Elkészítés:
A húst megmosom, lehártyázom és két felé vágom.
Egy öntöttvas serpenyőt felhevítek és a hús minden oldalát hirtelen megsütöm, majd kiveszem a serpenyőből, ízlés szerint sózom, borsozom, bekenem darabonként 2-2 reszelt fokhagymával.
5-5 szelet bacont egymás mellé helyezek, ráteszem a húst és mint a rétest, feltekerem, majd egymás mellé egy jénai tálba helyezem és alufóliával lefedve, 190 fokra előmelegített sütőben 50 percet sütöm.
Ha a hús kellően megpuhult, eltávolítom a fóliát és 5 percre visszateszem a sütőbe, hogy szép pirosra piruljon.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 70 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
KATTINTS további sertésszűz receptekért:
Rántott sertésszűz rozmaringos újburonyával
Sertésszűz kapros gombamártással