Végre itt a jó idő és látástól mikulásig lehet grillezni. Tegnap mikor ez a finom saslik készült, éppen zuhogott az eső, de az idő járás nem szegte kedvünket, hogy elkészüljön ebédre ez a remek csemege.
Nagyszerű vendégváró, biztosan mindenkinek a kedvében tudunk járni vele, nagyon egyszerű elkészíteni, így kezdő szakácsok is bátran nekiláthatnak és mindemellett nagyon mutatós is az étel, így a siker garantált!
Mi most csirkemellből készítettük, hogy biztosan megpuhuljon/átpiruljon, de nyugodtan készíthető ízlés szerint más húsból is.
Hozzávalók:
1,5 kg csirkemell filé
1 csokor friss bazsalikom
6 ek magos mustár
1 tk fehér bors
1 dl olaj
Ízlés szerint só
4 db saláta cukkini
30 dkg barna és fehér csiperke vegyesen
6 db paradicsom
6 fej lila hagyma
2 tv paprika
Elkészítés:
A mustárt elkeverem az olajjal, a fehér borssal és az aprított bazsalikommal. A csirke mellett felkockázom, megsózom és alaposan összekeverem a páccal, majd legalább egy éjszakára hűtőbe teszem.
Közvetlenül grillezés előtt a zöldségeket tetszőlegesen kockára/karikára vágom és vegyesen az előző este bepácolt hússal saslik pálcikára húzgálom.
Mi most “tárcsán” sütöttük, de faszénen grillezve is nagyon finom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő:
előkészítés: 15 perc
pácolás: egy éjszaka
sütés: 60 perc