Bazsalikomos-mustáros csirke saslik Gm&Lm

Végre itt a jó idő és látástól mikulásig lehet grillezni. Tegnap mikor ez a finom saslik készült, éppen zuhogott az eső, de az idő járás nem szegte kedvünket, hogy elkészüljön ebédre ez a remek csemege.

Nagyszerű vendégváró, biztosan mindenkinek a kedvében tudunk járni vele, nagyon egyszerű elkészíteni, így kezdő szakácsok is bátran nekiláthatnak és mindemellett nagyon mutatós is az étel, így a siker garantált!

Mi most csirkemellből készítettük, hogy biztosan megpuhuljon/átpiruljon, de nyugodtan készíthető ízlés szerint más húsból is.

 saslik2

Hozzávalók:

1,5 kg csirkemell filé

1 csokor friss bazsalikom

6 ek magos mustár

1 tk fehér bors

1 dl olaj

Ízlés szerint só

4 db saláta cukkini

30 dkg barna és fehér csiperke vegyesen

6 db paradicsom

6 fej lila hagyma

2 tv paprika

Elkészítés:

A mustárt elkeverem az olajjal, a fehér borssal és az aprított bazsalikommal. A csirke mellett felkockázom, megsózom és alaposan összekeverem a páccal, majd legalább egy éjszakára hűtőbe teszem.

Közvetlenül grillezés előtt a zöldségeket tetszőlegesen kockára/karikára vágom és vegyesen az előző este bepácolt hússal saslik pálcikára húzgálom. 

Mi most „tárcsán” sütöttük, de faszénen grillezve is nagyon finom. 

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 

előkészítés: 15 perc

pácolás: egy éjszaka

sütés: 60 perc

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük