Régóta tervezek olyan tésztát készíteni, amihez nem kell külön kifőzni a tésztát, csak beledobálok mindent egy lábasba, kicsit főzöm és kész is. A hétvégén eldöntöttem, hogy nincs tovább mire várni, most vagy soha…. most lett és ezzel elkészült az egyik legfinomabb csirkés tészta, amit valaha ettem.
Jó szívvel ajánlom Mindenkinek, gyorsan kész, nagyon egyszerű elkészíteni és a siker garantált.
Hozzávalók:
5 dkg kolozsvári szalonna
50 dkg csirkemell filé
0,5 l alaplé
0,25 l lm tejszín
25 dkg gm tészta (én a PastaD’oro családot előszeretettel használom)
1 gerezd fokhagyma
2 közepes kápia paprika
20 dkg lm sajt
fél csokor petrezselyemzöld
Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
Elkészítés:
A szalonnát apró kockára vágom, zsírjára sütöm, majd hozzá adom a kockára vágott csirkemellet és addig pirítom, még szép aranybarna lesz.
Ha a csirkém megpirult, rádobom a reszelt fokhagymát, felöntöm az alaplével, a tejszínnel, hozzáadom a tésztát , sózom, borsozom és fedő alatt addig főzöm még a tészta megpuhul, a szaft pedig besűrűsödik. Ez a két folyamat nálam egy időben történt meg, de ha esetleg a tészta még nem főne meg, löttyinthetünk hozzá egy kis vizet, hogy le ne égjen a tejszínes mártás.
Amikor a tészta megpuhult és a szaft is elnyerte a kívánt állagot, hozzáadom a felcsíkozott paprikát, átforgatom (én nem szoktam a paprikával sokáig főzni, mert szeretem ha roppan benne), rászórom a reszelt sajtot, ezzel is elkeverem, hogy a sajt megolvadjon és petrezselyemmel megszórva, forrón tálalom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 30 perc