fbpx

Zöldborsós sertésszűz Gm&Lm

Készíthetjük más tipusú húsból is, de nálam most a szūzre esett a választás. Olyan szépen sorakoztak a hentesnél, hogy teljesen elcsábítottak, szóval ez esetben nekem nem volt választásom. Ez egy nagyon egyszerū recept, a konyhával még csak ismerkedők is egész nyugodtan nekiláthatnak, mert biztos, hogy nem marad el a siker.

 

borsos szuz

 

Hozzávalók:

60 dkg sertésszűz

10 dkg kolozsvári szalonna

10 dkg füstölt szalonna

40 dkg zöldborsó

2 közepes fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

2 ek paradicsom püré

1 dl víz

Ízlés szerint só, frissen őrölt fehér bors, majoranna

 

Elkészítés:

A szalonnákat vékony, gyufaszál vastagságú csíkokra vágom, zsírjára sütom, hozzá adom az apró kockára vágott vöröshagymát, üvegesre párolom, majd rádobom a csíkokra vágot húst és fehéredésig pirítom.

Ha a hús elnyerte a kellő álagot, hozzá adom a reszelt fokhagymát, a zöldborsót, a paradicsom pürét, felöntöm a vízzel, sózom, borsozom, megszórom a majorannával, alaposan elkeverem és fedővel lefedve, időnként megkeverve 35 perc alatt készre főzöm.

Krumplipürével kínálom.

Jó étvágyat!

 

Elkészítési idő: 50 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

KATTINTS további sertésszűz receptekért:

Rántott sertésszűz rozmaringos újburonyával

Baconben sült sertésszűz

Sertésszűz kapros gombamártással

2 hozzászólás

    • Talán a lapocka kevésbé száraz, de készítettem már karajból is és ha szaftosabbra hagyod, az is nagyon finom! 🙂

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Magyarország KEDVENC

receptgyűjtője!

Egy könyv, ami receptekkel megtöltve megfizethetetlen
kincs lesz!