Nagyon szeretem a gyömbért forrázva, teának, főzni viszont ritkán főzök vele, de most nagyon megkívántam, így innen indult a recept, volt csirkecomb a hűtőbe, ezért ezzel folytatódott, a többi meg már jött magától.
A végeredmény egy nagyon finom étel lett, ami felkerült arra a bizonyos listára, így ezt követően gyakran kell készítenem, amit nem is bánok, mert nagyon gyorsan kész és az ízélmény valami mesés.
Aki jobban szereti a csirkemellet, készítse abból, de szerintem a comb sokkal szaftosabb.
50 dkg csirkecomb filé
3 ek kukoricaolaj
2 gerezd fokhagyma
egy darabka friss gyömbér (reszelve egy evőkanálnyi)
0,5 dl gm szójaszósz
2 ek barna cukor
2 ek méz
3 szál újhagyma
Ízlés szerint só és szezámmag
Elkészítés:
A csirkecombot falatnyi darabkákra vágom és kukoricaolajon aranybarnára pirítom.
Ha a hús megpirult, hozzá adom a reszelt fokhagymát, a szintén reszelt gyömbért, a barna cukrot, a mézet, a szójaszószt, összeforralom, majd megszórom az aprított újhagymával, a szezámmaggal, átforgatom és forrón, ízlés szerint gm tésztával, párolt rizzsel, friss salátával tálalom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 25 perc
Jó étvágyat kívánok!
További csirkés recepteket találsz IDE KATTINTVA!
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!