fbpx

Szezámos csirkefalatok Gm&Lm – VIDEÓVAL!

Nagyon szeretem a gyömbért forrázva, teának, főzni viszont ritkán főzök vele, de most nagyon megkívántam, így innen indult a recept, volt csirkecomb a hűtőbe, ezért ezzel folytatódott, a többi meg már jött magától.

A végeredmény egy nagyon finom étel lett, ami felkerült arra a bizonyos listára, így ezt követően gyakran kell készítenem, amit nem is bánok, mert nagyon gyorsan kész és az ízélmény valami mesés.

Aki jobban szereti a csirkemellet, készítse abból, de szerintem a comb sokkal szaftosabb.

 



Hozzávalók:

50 dkg csirkecomb filé

3 ek kukoricaolaj

2 gerezd fokhagyma

egy darabka friss gyömbér (reszelve egy evőkanálnyi)

0,5 dl gm szójaszósz

2 ek barna cukor

2 ek méz

3 szál újhagyma

Ízlés szerint só és szezámmag

 

Elkészítés:

A csirkecombot falatnyi darabkákra vágom és kukoricaolajon aranybarnára pirítom. 

Ha a hús megpirult, hozzá adom a reszelt fokhagymát, a szintén reszelt gyömbért, a barna cukrot, a mézet, a szójaszószt, összeforralom, majd megszórom az aprított újhagymával, a szezámmaggal, átforgatom és forrón, ízlés szerint gm tésztával, párolt rizzsel, friss salátával tálalom.

Jó étvágyat!

 

Elkészítési idő: 25 perc

 

Jó étvágyat kívánok!

 

További csirkés recepteket találsz IDE KATTINTVA!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

2 hozzászólás

  • Szia! Tegnap találtam rá erre a receptre (és az oldaladra is). Nagyon megtetszett a recept és úgy gondoltam, ma kipróbálom. Nagyon finom lett, maximálisan meg vagyok elégedve, köszi! 🙂

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Magyarország KEDVENC

receptgyűjtője!

Egy könyv, ami receptekkel megtöltve megfizethetetlen
kincs lesz!