Lehet elsőre bonyolultnak hangzik, de ez egy nagyon egyszerű recept, tapasztalatlan konyhatündérek is egész nyugodtan belevághatnak, egyszerűen elronthatatlan.
Készíthetjük hétköznap vacsorára, de nagyszerűen illik egy-egy ünnepi alkalomra is. Nagyon szeretem burgonyakrokettel, “tunkolni” a finom sajtszószba…hm….igazán finom így elkészítve a csirke. Bátran használhatunk csirkecombot is, az sokkal finomabb, szaftosabb, de nálunk most a csirkemellre esett a választás.
Hozzávalók:
1 kg csirkemell filé
20 dkg bacon szeletelve
2,5 dl lm tej
35 dkg lm zöldfűszeres krémsajt
1 tk dijoni mustár
1 tk dijoni magos mustár
Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
Elkészítés:
A csirkemellet megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm, nagyobb darabogra vagdosom, sózom, borsozom, majd minden darab húst egy-egy szelet baconbe tekerek. A “csomagocskákat” egy jénai tálba teszem és 180 fokra előmelegített sütőben 25 percet sütöm.
A tejet, a krémsajttal és a mustáűrokkal egy turmix segítségével alaposan elkeverem és a 25 perc sütésiidő letelte után a csirkemellre öntöm és visszateszem a sütőbe, további 30 percre.
Az elkészült ételt ízlés szerint burgonyakrokettel, pároltrizzsel kínálom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 60 perc