Nagy általánosságban, heti egyszer szoktam tésztát készíteni, de van, hogy eltelik 2-3 hét és egyszer sem…. most viszont nagyon megkívántam, így nem volt mit tenni, tészta készült vacsira, méghozzá nem is akár milyen!
Nagyon egyszerű és nagyon finom! Ezek az én kedvenc receptjeim, “egyszerűen finomat és persze gluténmentesen”. Ha ez a három dolog adott, abból már rossz nem sülhet ki…. és így volt ez most is… nagyon finom lett ami kisült.
A friss spenótnak sosem tudok ellenállni, de úgy kell bele csempészni az ételekbe, hogy itthon is elfogadásra kerüljön, hogy spenót készül. A chorizónak viszont óriási a népszerűsége nálunk, ezért úgy voltam vele, hogy egy nagyon minuszost kompenzál egy nagyon plusszos és így a végeredmény egész jó lesz!
Szerencsére lett is….megint született egy szük fél órás recept, ami mindenki kedvére való, ezért jó szívvel ajánlom Mindenkinek!
Hozzávalók:
50 dkg száraz gm tészta
10 dkg lm vaj
30 dkg friss spenót
2 gerezd fokhagyma
2,5 dl lm tejszín
20 dkg chorizó
25 dkg reszelt lm sajt (én füstöltet, natúrt vegyesen használtam)
Ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors
Elkészítés:
A tésztát lobogó, enyhén sós vízben oda teszem főni. Közben az olajat felolvasztom, rádobom a spenót, de csak annyi időre amíg éppen csak összeesik, majd hozzá adom a reszelt fokhagymát, átforgatom (vigyázok, hogy nem pirítom sokáig, ne keseredjen meg), felöntöm a tejszínnel, sózom, borsozom, összeforralom, majd leveszem a tűzhelyről.
A tésztát egy jénai tálba teszem, ráöntöm a spenótos szószt, hozzáadom a felaprított chorizót, megszórom a sajt felével majd alaposan összeforgatom.
Végül rászórom a sajt másik felét és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 10 perc alatt aranybarnára pirítom.
Éppen csak annyira teszem sütőbe, hogy összeolvadjon a sajt, a teteje pedig szépen megpiruljon.
Petrezselyemzölddel megszórva, forrón kínálom.
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítési idő: 25 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
További csirkés tészta recept amiket nagyon szeretünk: