Vannak olyan napok, amikor egyszerűen nem kíván az ember semmit, csak valami nagyon egyszerűt, nagyon naturt, nálunk ilyenkor kerülnek elő a saláta receptek.
Ez a zellersaláta nagyon nagy kedvencem, roppant egyszerű elkészíteni és mindemellett nagyon finom. Bátran kínálhatjuk sültekhez köretnek, de önmagában is nagyszerű csemege.
Hozzávalók:
1 közepes fej zeller
3 gerezd fokhagyma
1 citrom leve
Ízlés szerint só, frissen őrölt fehérbors és némi olivaolaj
Elkészítés:
A zellert meghámozom, majd naglukú sajtreszelőn lereszelem.
Egy serpenyőben, az olivaolajjal éppen hogy csak megpárolom, hogy még roppanós legyen, hozzá adom a reszelt fokhagymát, átforgatom – nem pirítom sokáig, hogy nehogy megkeseredjen a fokhagyma – és leveszem a tűzhelyről.
Hozzá adom a citrom kifacsart levét, ízlés szerint sózom, borsozom, aki szereti adhat hozzá pici chilit is, alaposan összekeverem.
Akár melegen, akár hidegen kínálhatjuk. Frissen is nagyon finom, de nyilván – mint egyébként a legtöbb salátának – jót tesz neki, ha kicsit összeérnek az ízek.
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítési idő: 15 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
Kattints további saláta receptekért:
Burgonyasaláta GastroHobbi módra
Csicseriborsós csirkesaláta