Csirkemájas omlett tekercs Gm&Lm

Tudom, tudom…”csirkemáj…., de mi szeretjük! Vagyis én és a Tacsi Pajtások, a Párom még barátkozik vele.

Töredelmesen bevallom, hogy a házi májas kivételével még nem ettük reggelire csirkemájat, de egyszer valahol el kell kezdeni.

Ma reggel – mint nálunk oly sokszor – tojás készült reggelire, én már akkor kitaláltam, hogy csirkemájjal készítem – ugyanis csak ez volt otthon és néhány szál újhagyma – amikor feltettem a Ház Urának a kérdést, hogy „rántotta legyen vagy készíthetem amit gondolok?”….a válasz szerencsére az volt, hogy „csináld csak, amit szeretnél”…”szuper, ez az”, gondoltam magamban, mert ha elhangzott volna, hogy májjal készítem, rögtön jönnek az előítéletek, de szerencsére zöld lámpa, kérdés nélkül….a legjobb opció!

15 perc alatt elkészült az étel, tálalás, fotó, „jó étvágyat!”…..”uh, ez nagyon finom”……ez az ;)…. elismerés bezsebelve…. bezzeg ha az elején elhgazik a kérdés, amire válaszolnom kell, hogy máj /tojás kombó!

Az élet apró örömei…sokszor milyen apróságokon múlnak a dolgok!

Nálunk ma így indult a reggel! 🙂

12998420_1730455283903822_4365389415718585944_o

Hozzávalók:

2 szál újhagyma

2 csirkemáj

2 tojás

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A hagymát felkarikázom, némi zsiradékon megpárolom, majd hozzá adom a megmosott, apró kockára vágott májat és aranybarnára pirítom. Amikor elkészült és levettem a tűzhelyről, sózom, borsozom.

A két tojás felverem, omlettet sütök belőle, úgy hogy a teteje még éppen hogy „mozgós legyen”, majd megtöltöm a csirkemáj raguval, feltekerem, kb. 1 centis csigákat vágok belőle és petrezselyemzölddel megszórva kínálom!

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 15 perc

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

További reggeli recept amiket nagyon szeretünk:

Rántottás pirítós

Kolbászos egytál – VIDEÓVAL

Cukkinis tojáslepény tekercsek

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük