Tudom, tudom…”csirkemáj…., de mi szeretjük! Vagyis én és a Tacsi Pajtások, a Párom még barátkozik vele.
Töredelmesen bevallom, hogy a házi májas kivételével még nem ettük reggelire csirkemájat, de egyszer valahol el kell kezdeni.
Ma reggel – mint nálunk oly sokszor – tojás készült reggelire, én már akkor kitaláltam, hogy csirkemájjal készítem – ugyanis csak ez volt otthon és néhány szál újhagyma – amikor feltettem a Ház Urának a kérdést, hogy “rántotta legyen vagy készíthetem amit gondolok?”….a válasz szerencsére az volt, hogy “csináld csak, amit szeretnél”…”szuper, ez az”, gondoltam magamban, mert ha elhangzott volna, hogy májjal készítem, rögtön jönnek az előítéletek, de szerencsére zöld lámpa, kérdés nélkül….a legjobb opció!
15 perc alatt elkészült az étel, tálalás, fotó, “jó étvágyat!”…..”uh, ez nagyon finom”……ez az ;)…. elismerés bezsebelve…. bezzeg ha az elején elhgazik a kérdés, amire válaszolnom kell, hogy máj /tojás kombó!
Az élet apró örömei…sokszor milyen apróságokon múlnak a dolgok!
Nálunk ma így indult a reggel! 🙂
Hozzávalók:
2 szál újhagyma
2 csirkemáj
2 tojás
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A hagymát felkarikázom, némi zsiradékon megpárolom, majd hozzá adom a megmosott, apró kockára vágott májat és aranybarnára pirítom. Amikor elkészült és levettem a tűzhelyről, sózom, borsozom.
A két tojás felverem, omlettet sütök belőle, úgy hogy a teteje még éppen hogy “mozgós legyen”, majd megtöltöm a csirkemáj raguval, feltekerem, kb. 1 centis csigákat vágok belőle és petrezselyemzölddel megszórva kínálom!
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 15 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
További reggeli recept amiket nagyon szeretünk:
Cukkinis tojáslepény tekercsek