Piadelle GastroHobbi módra Gm&Lm – VIDEÓVAL!

Régóta szeretném már kipróbálni ezt az olasz finomságot, de még csak most jött el az ideje….. „ez valami isteni” hangzott el az első harapás után… és akkor, ott már nyugtáztam is, kár volt ezzel eddig várni, úgyhogy itt a recept, készítsétek el mielőbb és lehet besöpörni az elismeréseket.

Mint általában az általam kedvelt receptek nagy többsége, ez is remekül variálható. Maga a „lepénykenyér” fix, aztán, hogy bele mi kerül, annak csak a képzelet szab határokat. Én most ezt az olaszosra hajazó változatot készítettem, de kísérletezgessetek nyugodtan. 

 

IMG_20160601_200605

 

Hozzávalók:

5 db tésztához:

5 dkg zsír

15 dkg FreeFrom gm lisztkeverék

1 mokkáskanál szódabikarbóna

1 kávéskanál só

1 dl víz (a víz mennyisége egyébként függ a liszttől, valamelyik több vizet vesz fel, némelyik kevesebbet, úgyhogy kezdjétek kevesebbel, aztán ha még kell, lehet utána önteni)

Töltelék:

10 szelet prosciutto sonka

2 egész lm mozzarella

2 paradicsom

rukkola

 

Elkészítés:
A tésztához összegyúrom az alapanyagokat és 10 percet pihentetem. Ha kipihente magát, öt részre osztom, gombócot formálok belőle, majd nyújtófa segítségével vékonyra nyújtom és egy száraz serpenyőben, vagy vaslapon, mindkét oldalát megpirítom.

Ha a lepény megsült, beleteszem a sonkát, ráteszem a felkarikázott paradicsomot, a szintén karikára vágott mozzarellát, halmozok rá bőven rukkolát, ráhajtom a lepényt és félbe vágott saslikpálcával átszúrom.

 

13334504_1180770841946828_1871451766_o

 

Forrón kínálom.

Jó étvágyat kívánok!

 

Elkészítési idő: 30 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

További hasonló recept amiket nagyon szeretünk:

Csirkés TACO házilag – VIDEÓVAL

Chilis-mézes corn dog

Lángos

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük