A keksztekercs gyerekkorom legnagyobb kedvence. Minden születésnapomra ezt kértem és mérhetetlen boldogsággal töltött el mindig, amikor a nénikém meglepett vele… Ő igazi mestere ennek az édességnek. A sok-sok szeretet, amit beletesz varázslatosan finommá varázsolja a tekercseket.
Emlékeszem, a 18. születésnapomra azt kértem, hogy 3 méter keksztekercset készítsen nekem és úgy volt 3 darab egyméteres rudat tekert és majdnem mind megettem!
Amióta diagnosztizálták a gluténérzékenységem nem ettem ebből a finom csemegéből, valójában nem is értem miért, hiszen nagyon egyszerű elkészíteni, de tegnap megtört a varázs és elkészült két mesésen finom tekercs és jóformán időm se volt fényképezni…
Hozzávalók:
40 dkg gm és lm vajas keksz
2 ek holland kakaópor
5 dkg lm puha vaj
3 ek frissen főzött kávé
meggylé, amennyit felvesz
A töltelékhez:
fél üveg magozott meggybefőtt
fél csomag gm vaníliás pudingpor
2,5 dl lm tej
2 tk vaj
1 tk barna cukor
Kókusz a nyújtáshoz
Elkészítés:
A vaníliás pudingot elkeverem a tejjel, sűrű pudingot főzök (én nem szoktam cukrot tenni bele) és hagyom teljesen kihűlni. Ha kihűlt, a vajat elkeverem a cukorral, majd hozzá adom a pudingot és szép simára kavarom.
A kekszet ledarálom, a puha vajjal elmorzsolom, hozzáadom a kakaó port és a kávéval, illetve a meggylével kidolgozom, hogy jól formázható masszát kapjak. A meggylét lassan adagoljuk, hogy nehogy túl híg legyen a tészta.
A masszát kétfelé osztom, vágok két darab folpackot, mindkettőt megszórom kókusszal, szétterítem rajta majd jöhet rájuk az egy-egy adag massza és kézzel szépen elegyengetem, mintha kinyújtanám nyújtófával, csak kézzel egyszerűbb, mert nem ragad annyira. Ha kinyújtottam, megkenem a krémmel,
megszórom a késsel felaprított meggydarabokkal,
a folpack segítségével feltekerem, megszórom kókuszreszelékkel és néhány órára hűtőbe teszem, hogy összeálljon.
Jó nassolást kívánok!
Elkészítési idő: 45 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
További desszert receptek amiket nagyon szeretünk:
Mézes mandulás süti – VIDEÓVAL
Mézes sült banán – VIDEÓVAL