Tudom, nem egy kánikula étel, de nagyon megkívántam a tésztát, így nem volt mit tenni, oda tettem, egy lábas vizet forrni, aztán míg főtt a tészta összevakartam néhány összetevőt a hűtőből, hogy valami ehető legyen belőle.
Ezek a “főzzünk abból ami itthon van” receptek, mindig jól sülnek el és Ti is szeretni szoktátok, ezért készült videó is, hogy még az olvasgatással se keljen időt tölteni. Bátran lehet gazdagítani zöldségekkel amik vannak otthon, mehet bele friss paradicsom, én speciel cukkinit is el tudok bele képzel – az nekem nem volt – és ha valakinek van hozzá jó ötlete írja, azt is kipróbáljuk.
Hozzávalók:
35 dkg gm száraztészta kifőzve
50 dkg darált hús
1 kisebb kápia paprika
1 gerezd fokhagyma
3 ek friss bazsalikom és oregánó aprítva
35 dkg házi paradicsompüré
1,5 dl víz
15 dkg reszelt lm sajt
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A darált húst némi zsiradékon megpirítom, majd jöhet hozzá az apró kockára vágott paprika, a fokhagyma, a zöld fűszerek, a paradicsompüré, a víz, össze rottyantom, majd leveszem a tűzhelyről.
Egy jénaitálat megspriccelek olíva olajjal, beleteszem a kifőtt tésztát, ráöntöm a ragut, összeforgatom, megszórom a reszelt sajttal és mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe, légkeveréses fokozaton, hogy ráolvadjon a sajt. Kb. 10 perc.
Forrón, aprított petrezselyemzölddel megszórva kínálom.
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítési idő: 30 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
További tészta recept amiket nagyon szeretünk:
Csirkés tészta csőben sütve – VIDEÓVAL
Sajttal töltött paradicsomos húsgolyók – VIDEÓVAL
Chorizós-tejszínes sajtos tészta – VIDEÓVAL