Se tej, se cukor, se tojás, se liszt mégis nagyon finom. Ez a banános süti a tökéletes példa arra, hogy “minden mentesen” is nagyon finom édességet lehet készíteni és az sem utolsó szempont, hogy mindösszesen 20 perc alatt.
Az, hogy milyen aszalt gyümölcsöt teszünk bele, ízlés dolga, én most az aszalt meggyet választottam, mert ez volt otthon és mert nálam ez a legnagyobb kedvenc. A mandulát is egész nyugodtan el lehet hagyni, akkor tegyünk bele egy kicsit több zabpelyhet, én csak azért tettem bele, mert kevesebb zabpehely volt otthon… szóval ez is, egy már tőlünk jól megszokott “univerzális recept”. Mindenki kedve és ízlése szerint veheti el és teheti bele a hozzávalókat.
Hozzávalók:
2 banán
9 ek GM zabpehely
3 ek aprított mandula
3 ek aprított aszalt meggy
leheletnyi szódabikarbóna
Elkészítés:
A banánt egy villával összetöröm, hozzá adom a zabpelyhet, a mandulát, az aszalt meggyet, a szódabikarbónát és alaposan összekeverem.
Egy tepsibe sütőpapírt teszek, gombócokat formálok, belesorakoztatom a tepsibe, picit lenyomkodom a tetejét
és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 15 perc alatt megsütöm.
Jó nassolást kívánok!
Elkészítési idő: 20 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
További desszert receptek amiket nagyon szeretünk: