Variációk grillpartihoz Gm&Lm

Ha nyár akkor grillszezon! Az egyik legjobb dolog a Világon! Bepácolunk néhány húst, zöldséget, hagyjuk néhány órát pihenni, hogy megtörténjen vele a csoda, átjönnek a barátok, iszogatás, beszélgetés, egy-két kártya parti, sütögetés és teljes a boldogság.

Sajnos nincs kertünk… pedig ha lenne… nah, de majd egyszer. Addig is marad a belvárosi tetőn sütögetés,

 

IMG_9092

 

miközben a lemenő nap sugarai mögött felvillan a Citadella és az Erzsébet-kilátó vagy éppen két mondat között elmélázunk a Bazilika tornyain… ez is egy életérzés… én speciel ezt is nagyon szeretem.

 

 image-0.02.01.819e7fc4de083d55615c802ea5da9e9feffe78ae81348a3da2eef42456e4a141-V-2

 

Amikor grillezünk, igyekszem változatosan készíteni az ételeket, hogy mindenki találjon kedvére valót, lányoknak csirke, fiúknak tarja, hal mindenkinek aki „nem szereti”, mert nálunk már Mindenki szereti a halat, pedig volt idő mikor még csak én ettem, csemegének egy kis csevapcsicsa, zöldségek, kukorica, grillsajt és még egy kis ez az…

Néhány ötletet szeretnék most megosztani Veletek a grill ételeink közül amiket én készítek, hátha talál valaki kedvére valót.

 

IMG_20160702_105449

 

Csirkemell

Az a „bizonyos” csirkemell… ő az aki az ellenpéldát képviseli… én megszeretettem Mindenkivel a halat és Mindenki megszerettette velem a csirkemellet, nah jó ez enyhe túlzás, maradjunk annyiban, hogy már megeszem… 

A csirkemellet sokféle képen készíthetjük, de amióta a Cukkinis-baconos csirketekercseket elkészítettem, grillezéshez is nagyon szeretem ezt a receptet. Ha olyan vendég jön aki válogatós, jobb elhagyni a cukkinit. Illetve, grillezésnél annyit módosítok rajta, hogy a tekercseket bekenem magyaros kukoricaolajjal és ebben hagyom pácolódni. Fenségesen finom, nagyon omlós hús lesz a végeredmény.

 

Afrikai harcsa

Ha valaki azt mondja, hogy nem szereti a halat, akkor biztos, hogy készítek Neki afrikai harcsát. Nincs tipikus hal íze és szaga sem, bár számomra a egyik halnak sincs „szaga”, mert mindig nagyon frisset veszek és állítom, hogy az „szagtalan”, de ebbe most ne menjünk bele… ez a téma marad a fröccs mellé… szóval afrikai harcsa…

A harcsaszeleteket alaposan megmosom, két-három ujjnyi szélességű csíkokat vágok, besózom, tálba teszem, megszórom friss, aprított rozmaringgal és petrezselyemzölddel, meglocsolom száraz fehérborral, teszek bele néhány karika citromot és sütésig úszkálhatnak a pácban.

 

Tarja

Nah hát a tarja, igen ez az én nagy kedvencem! Finom szaftos, nagyszerűen ízesíthető, az egyik legjobb hús számomra grillezéshez.  Legutóbb egy paprikás pác készült hozzá, ez van a képen is, így ezt írom most le.

Olajban elkeverek fűszerpaprikát, ha szeretjük a csípőset mehet bele chili is, pici reszelt vöröshagymát, fokhagymát, kevéske őrölt köményt, nagyon pici rozmaringot és már mehetnek is bele a tarjaszeletek.

 

Csevapcsicsa

Tipikusan az egyszerűen finomat és a kevesebb néha több elvet követem… ehhez a  recepthez nem is nagyon kell több. A darált húst, aminek fele marha, fele sertés, ízlés szerint sóval és frissen őrölt tarka borssal ízesítem, teszek bele egy leheletnyi szódabikarbónát, összedolgozom, kis rudakat formálok és néhány órát hagyom állni.  Szurkálhatunk bele saslikpálcát úgy mutatósabb és forgatni is könnyebb.

Nálunk mindig ez az „utóétel”, mikor már senkibe nem fér semmi, akkor még kis mustárral elcsipeget néhány rudacskát!

 

Úgy összességében mindenhonnan hiányoznak a mennyiségek, azokat sajnos nem tudom, a fűszerezés – legalábbis szerintem – nehéz dolog, minden ízlés kérdése, csináljuk érzéssel és ízléssel, tegyük bele szívünk lelkünk és biztosan fantasztikus grillparti kerekedik!

 

Csodaszép nyarat, jó társaságot és feledhetetlen grillpartikat kívánok Mindenkinek!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

KATTINTS saláta receptekért, amik nagyszerű kiegészítői a grillételeknek:

Majonézes burgonyasaláta

Görögsaláta

Színes lencsesaláta

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük