A tejfölös tészta – másik nagy kedvencem – a második legegyszerűbb recept és nem mellékesen, nagyon finom. Nem eszünk túl gyakran tésztát, de így nyáron a nagy melegben, mikor rám jön a tészta ehetnék, általában ez készül, mert hidegen is menyei, mint egy finom tészta saláta.
Nem igényel nagy… de még kicsi konyhai rutint sem, amíg fő a tészta, elkészítjük a szószt és már indulhat is a falatozás. Persze dúsíthatjuk, ezzel, azzal… jöhet bele cukkini, kis bacon, vagy tejszín, de én most az alap receptet szeretném megosztani Veletek, mert ez is nagyon finom, az összes többi hozzáadott alapanyag már csak hab a tortán…
Hozzávalók:
25 dkg gm száraz tészta
3 gerezd fokhagyma
1 darabolt paradicsom konzerv
1 maréknyi aprított petrezselyemzöld
1 maréknyi aprított bazsalikom
2 ek olíva olaj
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint megfőzöm.
A fokhagymát felaprítom és az olíva olajon megpirítom – óvatosan, ne pirítsuk sokáig, nehogy megkeseredjen -,
ráöntöm a paradicsomot, hozzáadom az aprított zöld fűszereket, sózom, borsozom,
összeforralom és mehet is a kifőtt tésztára.
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítési idő: 15 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
További tészta receptek amiket nagyon szeretünk:
Pestós tagliatelle – VIDEÓVAL!
Csirkés tészta csőben sütve – VIDEÓVAL!
Színpompás sajtos-csirkés tészta – VIDEÓVAL!