Csirkecombok kelbimbóval Gm&Lm – VIDEÓVAL!

Az idén még nem ettünk kelbimbót, de tegnap megláttam a piacon és nem tudtam ellenállni neki. Nem egy nagy kaland ez a recept, de annál finomabb és praktikus, hogy nem kell hozzá külön köretet készíteni.

Csinálhatjátok csirkemellből is, de én a csirkecombot javaslom és bőrével együtt, mert nagyszerű ízt kölcsönöz az ételnek.

 

fullsizerender-11

 

Hozzávalók:

4 egész csirkecomb

3 ek magyaros kukoricacsíra olaj

2 közepes fej vöröshagyma

1 dl víz

40 dkg kelbimbó

1 nagy csokor petrezselyemzöld

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

 

Elkészítés:

A csirkecombokat ketté vágom, alaposan megmosom, majd papírtörlővel szárazra törlöm. Egy serpenyőben felhevítem a kukorica olajat és a csirkecombok mindkét oldalát aranybarnára pirítom, sütés közben, sózom. 

Mikor a csirkecombok szépen megpirultak, hozzá adom a kockára vágott vörös hagymát, öntök hozzá egy decinyi vizet és fedő alatt kb. 10 perc alatt megpárolom a hagymát is.

A kelbimbót megmosom, ketté vágom és ha a hagyma megpárolódott, ezt is a lábasba teszem, sózom borsozom és további 10 perc alatt készre párolom. Ez az idő, ízlés szerint eltérhet, én akkor szeretem a kelbimbót ha roppanós, így aki puhábban szereti, szánjon rá hosszabb időt.

Amikor a combok is elérték a megfelelő állagot és a kelbimbó is tetszőlegesen puha, megszórom az aprított petrezselyemzölddel, összeforgatom és forrón tálalom.

Jó étvágyat kívánok!

 

Elkészítési idő: 35 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

Őszibarackos csirkecombok – VIDEÓVAL!

Édes-csípős csirkecombok – VIDEÓVAL!

Sütőzacskóban sült csirkecombok – VIDEÓVAL!

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük