Currys-csirkés tészta, roppanós zöldségekkel Gm&Lm – VIDEÓVAL!

Volt itthon egy kis maradék csirkemell, gondoltam főzök belőle egy finom tésztát, de mivel konkrét ötletem nem volt, ezért maradt a jól bevált, mindent bele recept.

A curry már csak a hab volt a tortára… fantasztikusan feldobta az ízét és egy nagyon finom, csirkés tészta lett a végeredmény! Egyébként, már mikor majdnem kész volt az étel, azon morfondíroztam, hogy ez szuper finom lehet párolt rizzsel is, de mivel ki volt főzve a tészta, most maradt az első gondolat, de egyik nap, biztosan elkészítem pároltrizzsel is.

Megszokottak szerint, nem egy nagy kalad a recept, nagyon egyszerű elkészíteni és fanatsztikusan finom a végeredmény. Nagyszerű vacsora ötlet hétköznapokra, vagy hétvégére roppant finom ebéd rittyenthető, röpke fél óra alatt.

 

fullsizerender

 

Hozzávalók:

3 ek kukoricacsíra olaj

1 fej lilahagyma

1 piros kaliforniai paprika

1 közepes cukkini

50 dkg csirkemell filé

5 tk paradicsompüré

5 dl tejszín

1 tk curry

25 dkg gm száraz tészta

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

 

Elkészítés:

Ha van maradék, kifőtt tésztánk az is tökéletes hozzá, ha nincs akkor a tésztát, a csomagoláson található útmutató szerint kifőzöm.

A lilahagymát félbe, majd karikára vágom és a kukorica olajon megdinsztelem. Hozzá adom a felcsíkozott kaliforniai paprikát, a kockára vágott cukkinit, sózom, borsozom és megpárolom. Én szeretem ha a cukkini roppanós, így a párolás 5-10 perc.

Ha a zöldségek elnyerték a megfelelő álagot, tányérra szedem és a visszamaradt zsiradékon – ha szükséges adjunk még hozzá egy evőkanálnyi olajat – aranybarnára pirítom a felkockázott csirkemellet. Ha a hús szépen megpirult, sózom, borsozom, hozzáadom a curryt, alaposan elkeverem és hozzá adom az előzőleg megpárolt zöldségeket.

Mehet bele a paradicsom püré, a tejszín, összeforralom és hozzá adom a tésztát. Alaposan összeforgatom és forrón kínáálom.

Jó étvágyat kívánok!

 

Elkészítési idő: 30 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

További tészta receptek amiket nagyon szeretünk:

Pestós tagliatelle – VIDEÓVAL!

Csirkés tészta csőben sütve – VIDEÓVAL!

Színpompás sajtos-csirkés tészta – VIDEÓVAL!

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük