Sertéskaraj fehérboros-mustáros szósszal Gm&Lm

 

A mustáros szószok nagy kedvenceim. Nagyon szeretem a magos dijoni mustárt, ahogy a kis magocskák roppannak a fogam alatt. Ha mustáros szósz, akkor egy kis fehérbor csak jót tehet neki, így az sem maradhat el és, hogy most ne csirkemell legyen, jöhet a másik nagy kedvencetek a sertéskaraj.

Ami a fűszerezést illeti, ilyenkor tavasszal mindig rám tör a zöld fűszer mánia, ami egész őszig ki is tart… egytől egyig imádom mindet. A rozmaring a legnagyobb kedvencem, de ez hangulat függő is és mivel most fehérbor, mustár ezért arra gondoltam, hogy jó ehhez az ételhez is az egyik legjobb választás.

Ami a bonyolultságot illeti, csak szokásos…nagyon egyszerű, így bátran ajánlom mindenkinek ezt az ételt, nulla tapasztalattal is remek vacsorát készíthetünk.

 

 

Hozzávalók:

50 dkg csont nélküli sertéskaraj szeletelve

1 ek magos dijoni mustár

1 ek pikáns dijoni mustár

3 ág friss rozmaring

1 fej vöröshagyma

1,5 dl száraz fehérbor

3 dl tejszín

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

 

Elkészítés:

A rozmaringot felaprítom, elkeverem a mustárokkal majd bedörzsölöm vele az enyhén megklopfolt hússzeleteket. A legjobb ha néhány órát vagy akár egy egész éjszakára hűtőbe tesszük és pihenni hagyjuk.

Egy serpenyőben olajat hevítek, a hússzeletek mindkét oldalát aranybarnára pirítom, majd hozzádobom a vékony szeletekre vágott vöröshagymát, lepirítom és miután megpirult, felöntöm a fehérborral.

Az egészet összeforralom, felöntöm a tejszínnel, sózom, borsozom és folyamatos kevergetés mellett addig főzöm, amíg a szaft besűrűsödik.

Héjában főtt, sós burgonyával kínálom.

 

Elkészítési idő: 30 perc + pácolás

 

Jó étvágyat kívánok!

 

További 30 perces recepteket találsz IDE KATTINTVA!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük