A mustáros szószok nagy kedvenceim. Nagyon szeretem a magos dijoni mustárt, ahogy a kis magocskák roppannak a fogam alatt. Ha mustáros szósz, akkor egy kis fehérbor csak jót tehet neki, így az sem maradhat el és, hogy most ne csirkemell legyen, jöhet a másik nagy kedvencetek a sertéskaraj.
Ami a fűszerezést illeti, ilyenkor tavasszal mindig rám tör a zöld fűszer mánia, ami egész őszig ki is tart… egytől egyig imádom mindet. A rozmaring a legnagyobb kedvencem, de ez hangulat függő is és mivel most fehérbor, mustár ezért arra gondoltam, hogy jó ehhez az ételhez is az egyik legjobb választás.
Ami a bonyolultságot illeti, csak szokásos…nagyon egyszerű, így bátran ajánlom mindenkinek ezt az ételt, nulla tapasztalattal is remek vacsorát készíthetünk.
Hozzávalók:
50 dkg csont nélküli sertéskaraj szeletelve
1 ek magos dijoni mustár
1 ek pikáns dijoni mustár
3 ág friss rozmaring
1 fej vöröshagyma
1,5 dl száraz fehérbor
3 dl tejszín
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A rozmaringot felaprítom, elkeverem a mustárokkal majd bedörzsölöm vele az enyhén megklopfolt hússzeleteket. A legjobb ha néhány órát vagy akár egy egész éjszakára hűtőbe tesszük és pihenni hagyjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítek, a hússzeletek mindkét oldalát aranybarnára pirítom, majd hozzádobom a vékony szeletekre vágott vöröshagymát, lepirítom és miután megpirult, felöntöm a fehérborral.
Az egészet összeforralom, felöntöm a tejszínnel, sózom, borsozom és folyamatos kevergetés mellett addig főzöm, amíg a szaft besűrűsödik.
Héjában főtt, sós burgonyával kínálom.
Elkészítési idő: 30 perc + pácolás
Jó étvágyat kívánok!
További 30 perces recepteket találsz IDE KATTINTVA!
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!