Sonkás csusza csőben sütve Gm&Lm – VIDEÓVAL!

 

Hamarosan ránk köszönt az egyik legnagyobb vallási ünnepink, a Húsvét. Mint a legtöbb ünnepnek, ennek is meg vannak a jellegzetes ételei, amiből az elkövetkezendő időben igyekszem minél többet hozni Nektek, hogy ötleteket adjak a menühöz, de ezzel a recepttel most kicsit előre szaladunk, mert ez már a maradék húsvéti sonka felhasználására inspirál.

Bár a boltokban kapható előre kész húsvéti sonka, amely megkímélni hívatott a háziasszonyok dolgát, de én mégis azt javaslom, hogy szánjuk rá az időt és készítsük el házilag ezt a remek csemegét, mert az otthon készült sonkának párja nincs és ha már rááldoztuk az időt és energiát és valamilyen okból kifolyólag mégsem fogyott volna el, akkor ez a recept remek módja annak, hogy elfogyassza a család a maradékot anélkül, hogy akár észre venné azt.

 

 

Hozzávalók:

0,5 kg sonka

1 nagy fej vöröshagyma

25 dkg gm csusza száraztészta – kifőzve – 

4 dl tejföl

1 nagy gombóc mozzarella sajt

Ízlés szerint bors

 

Elkészítés:

Ha van egy kis maradék főt tészta, az is remek, ha nincs, akkor a csomagoláson feltüntetettek szerint kifőzöm a tésztát.

Egy olyan serpenyőben, amit később a sütőbe is be tudok tenni, a vöröshagymát apró kockára vágom, némi zsiradékon üvegesre párolom. A sonkát nagyobb kockára vágom, a megfonnyasztott hagymához adom és együtt pirítom tovább. Mikor a sonka megpirult, borsozom, hozzá adom a kifőtt, lecsepegtetett tésztát, a tejfölt, alaposan össze keverem és a tetejét megszórom a szétmorzsolt mozzarella sajttal.

180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, kb. 15 perc alatt készre sütöm. A sütési idő sütőnként változhat, a lényeg, hogy a sajt a tetején szép pirosra süljön.

Friss snidlinggel, vagy aprított petrezselyemzölddel tálalom.

 

 

Elkészítési idő: 30 perc

 

Jó étvágyat kívánok!

 

További tészta recepteket találsz IDE KATTINTVA!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

Sonkás tészta

Ha gyors és finom vacsorán gondolkodsz, ezt a sonkás-tejfölös-mozzarellás tésztát próbáld ki! Mutatjuk, hogy készítsd el!

Közzétette: NLCafé – www.nlcafe.hu – 2017. április 4., kedd

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük