Ezek a bögrés sütemények igazán jó szolgálatot tudnak tenni amikor gyorsan kell valami mutatós és nem mellékesen nagyon finom desszertet csinálni. Nem rég hallottam, hogy Angliában a cupcaket tündértortának is nevezik és nagyon megtetszett ez az elnevezés, mert tényleg nagyon kedves sütikéket készíthetünk és valójában csak a fantáziánk szab határt annak, hogy hogyan is varázsoljuk különlegessé ezeket a finomságokat.
Most egy klasszikus változatot hoztam Nektek ami az egyik legnagyobb kedvencem. Tökéletesen harmonizálnak az ízek, a sütemény pille könnyű, a vaníliakrém varázslatosan finom a csokoládékrém pedig már csak – szó szerint – hab a tortán.
Egyet kérek, ne ijedjetek meg annak láttán, hogy ilyen krém, olyan hab. Nagyon egyszerű elkészíteni és pikk-pakk kész. Tudjátok süti téren mi a mérce! …ha nekem sikerült, akkor bárkinek.
Hozzávalók:
Tészta alaprecept:
2 tojás
1/2 bögre lm vaj
1/2 bögre barna nádcukor
1/2 bögre lm tej
1 bögre gm lisztkeverék
2 tk vanília aroma
1/2 cs. gm sütőpor
csipet só
Vanília krém:
1/2 cs. gm vaníliás pudingpor
2,5 dl lm tej
12 dkg vaj
1 ek porcukor
Csokoládés hab:
15 dkg magas kakaó tartalmú étcsokoládé
2 dl MEGGLE Cukrászhab
Elkészítés:
A szoba hőmérsékletű vajat, a cukorral habosra keverem, hozzáadom a tojásokat, ezzel is alaposan kikeverem. Jöhet bele a sütőpor, a vanília aroma és a sütőporral elvegyített liszt, majd végezetül a tej. Addig keverem, amíg egy egységes állagú, habkönnyű tésztát kapok.
A cupcake formát kibélelem dekorpapírral, mindegyikbe egy nagy evőkanálnyi tésztát teszek. Kb. a forma 2/3-át töltse ki és 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 25 perc alatt aranybarnára sütöm a tésztát. Ha megsült, megvárom míg kihűl és csak utána kezdem díszíteni.
Amíg a sütik sülnek, elkészítem a krémet és a habot.
A tejből, a vaníliás pudingporral pudingot főzök (én cukrot nem szoktam bele tenni), majd ha kihűlt kikeverem a vajjal és a porcukorral. A cukrászhabot felverem, majd óvatosan hozzákeverem a felolvasztott csokoládét…
… és nem maradt más hátra, mint a díszítés. Amikor a tészta kihűlt egy habzsák és egy csőrös fej segítségével a vanília krémet beletöltöm a sütikbe, a tetejét pedig a csokoládéhabbal díszítem.
Elkészítési idő: 70 perc
Jó nassolást kívánok!
További desszert recepteket találsz IDE KATTINTVA!
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!