Vaníliás cupcake csokoládés tejszínkrémmel Gm

 

Ezek a bögrés sütemények igazán jó szolgálatot tudnak tenni amikor gyorsan kell valami mutatós és nem mellékesen nagyon finom desszertet csinálni. Nem rég hallottam, hogy Angliában a cupcaket tündértortának is nevezik és nagyon megtetszett ez az elnevezés, mert tényleg nagyon kedves sütikéket készíthetünk és valójában csak a fantáziánk szab határt annak, hogy hogyan is varázsoljuk különlegessé ezeket a finomságokat.

 

 

Most egy klasszikus változatot hoztam Nektek ami az egyik legnagyobb kedvencem. Tökéletesen harmonizálnak az ízek, a sütemény pille könnyű, a vaníliakrém varázslatosan finom a csokoládékrém pedig már csak – szó szerint – hab a tortán.

Egyet kérek, ne ijedjetek meg annak láttán, hogy ilyen krém, olyan hab. Nagyon egyszerű elkészíteni és pikk-pakk kész. Tudjátok süti téren mi a mérce! …ha nekem sikerült, akkor bárkinek.

 

 

Hozzávalók:

Tészta alaprecept:

2 tojás

1/2 bögre lm vaj

1/2 bögre barna nádcukor

1/2 bögre lm tej

1 bögre gm lisztkeverék

2 tk vanília aroma

1/2 cs. gm sütőpor

csipet só

 

Vanília krém:

1/2 cs. gm vaníliás pudingpor

2,5 dl lm tej

12 dkg vaj

1 ek porcukor

 

Csokoládés hab:

15 dkg magas kakaó tartalmú étcsokoládé

2 dl MEGGLE Cukrászhab

 

Elkészítés:

A szoba hőmérsékletű vajat, a cukorral habosra keverem, hozzáadom a tojásokat, ezzel is alaposan kikeverem. Jöhet bele a sütőpor, a vanília aroma és a sütőporral elvegyített liszt, majd végezetül a tej. Addig keverem, amíg egy egységes állagú, habkönnyű tésztát kapok.

A cupcake formát kibélelem dekorpapírral, mindegyikbe egy nagy evőkanálnyi tésztát teszek. Kb. a forma 2/3-át töltse ki és 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 25 perc alatt aranybarnára sütöm a tésztát. Ha megsült, megvárom míg kihűl és csak utána kezdem díszíteni.

Amíg a sütik sülnek, elkészítem a krémet és a habot.

A tejből, a vaníliás pudingporral pudingot főzök (én cukrot nem szoktam bele tenni), majd ha kihűlt kikeverem a vajjal és a porcukorral. A cukrászhabot felverem, majd óvatosan hozzákeverem a felolvasztott csokoládét…

… és nem maradt más hátra, mint a díszítés. Amikor a tészta kihűlt egy habzsák és egy csőrös fej segítségével a vanília krémet beletöltöm a sütikbe, a tetejét pedig a csokoládéhabbal díszítem.

 

 

Elkészítési idő: 70 perc

 

 

 

Jó nassolást kívánok!

 

További desszert recepteket találsz IDE KATTINTVA!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük