Húsvéti muffin aszalt gyümölcsökkel – VIDEÓVAL!

 

A muffin egy nagyon közkedvelt sütemény. Amellett, hogy nagyon egyszerű elkészíteni, gyönyörű szép sütikék kreálhatóak. Hoztam most nektek egy liszt mentes változatot, ami nekem az egyik kedvenc alap receptem. Szoktam úgy is készíteni, hogy megtöltöm finom, házi szilvalekvárral és a tetejére csak rákenem a krémet, de most inkább aszalt gyümölcsöket raktam a tésztába, így nem kellett töltelék, a tetejét pedig egy habzsák segítségével díszítettem.

Készítsétek ízlés szerint, tehettek bele friss gyümölcsöt is, mandulát vagy további aszalt gyümölcsöt.

 

 

Hozzávalók:

3 tojás

8 dkg lm vaj

0,5 dl lm tej

8 dkg barna cukor

15 dkg Kalifa darált mák

1 fél citrom reszelt héja

8 dkg Kalifa aprított aszalt szilva

8 dkg Kalifa aprított aszalt sárgabarack

1 tk gm sütőpor

csipet só

 

Díszítéshez:

25 dkg mascarpone

3 ek porcukor

 

Elkészítés:

A tojássárgáját a vajjal, a tejjel, a cukorral, csipet sóval habosra keverem. Ha alaposan kikevertem, mehet bele a darált mák, a sütőpor, a felapírtott aszalt gyömölcsök, a citromhéj, összekeverem, majd a fehérjét kemény habbá verem.

A fehérje habot két részletben a mákos masszához adom, óvatosan összeforgatom, muffin formába kanalazom és 160 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 15 percet sütöm, majd vissza veszem a hőmérsékletet 140 fokra és további 45-50 perc alatt készre sütöm.

A sütési idő sütőnként váltzhat, ezért végezzünk tűpróbát, ha már nem ragad a tészta a tűre/fogpiszkálóra, akkor kész.

 

 

A sütiket kiszedem a formából, hagyom hülni és addig kikeverem a mascarponet a porcukorral. Ha a muffinok kihültek, a krémet habzsákba teszem és díszítem. Tetejére tehetünk aszalt gyümölcsöket vagy most a közeledő Húsvétra való tekintettel, csokitojásokat.

 

Elkészítési idő: 75 perc

 

Jó nassolást kívánok!

 

További desszert recepteket találsz IDE KATTINTVA!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!