Képviselőfánk házilag

 

Bátran állítom, hogy a képviselőfánk az egyik legnépszerűbb cukrászati termék, melynek rajongótábora 3-99 éves korig definiálható. Sokszor el tudok csodálkozni azon, hogy egy ennyire egyszerű édesség, hogy lehet ennyire finom… arról már nem is beszélve, hogy a tészta sem bővelkedik alapanyagokban…

A sütemény három fő pontja egy könnyed égetett tészta, finom vanília krém és egy remek tejszínhab réteg, ha ez megvan, minden adott egy remek sütizéshez és mint minden édességnél, ebből is a legfinomabb a házi, így hoztam Nektek egy receptet arról, hogy én hogyan készítem ezt a remek csemegét.

 

 

Hozzávalók:

Tésztához:

15 dkg FreeFrom gm lisztkeverék

1,5 dl víz

8 tojás

15 dkg vaj

csipet só

 

Sárga krémhez:

5 dl tej

15 dkg barnacukor

1 vanília rúd kikapart magjai

3 tojás 

8 dkg gm étkezési keményítő

 

Tejszínhabhoz:

2,5 dl MEGGLE Cukrászhab

 

Elkészítés:

Tészta:

Egy edénybe bele teszem a a vizet, a vajat, a sót, erős lángon felforralom, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadom a lisztet. A masszát simára keverem, de közben ügyeljünk arra, hogy ne égjen le. Mikor a tésztánk szépen összeállít és elvált az edény falától, leveszem a tűzhelyről és kihűtöm.

Mikor a massza kihűlt, egyesével hozzákeverem a tojásokat, alaposan elkeverem, majd egy muffin formába kanalazom. Nyugodtan sütheti mindenki tetszés szerint sütőlapon, de én azért szeretem a muffin formát, mert így biztosan szép alakja lesz és nem folyik szét. Ha sütőlemezen sütjük, kb. 7 cm távolságot hagyjunk egy-egy halom között, hogy legyen helyük sülni.

Egy edénybe vizet öntök és beteszem a sütő aljába, hogy gőz képződjön. 210 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses sütőben addig sütöm, amíg szépen feljönnek a halmocskák, majd kiveszem a vizet, hogy ne legyen gőz és addig sütöm míg szépen megszilárdul és aranysárgára sül. Ha megsült, kihűtöm és addig elkészítem a krémet.

 

Sárga krém:

A tojások sárgáját kb. 1 dl tejjel és a keményítővel simára keverem. A maradék tejet, a cukor felével és a vaníliával felforralom, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadom a tojássárgájás masszát és addig forralom amíg besűrűsödik. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem, majd hozzá adom a forró sárga krém felét, alaposan kikeverem, majd jöhet a másik fele is.

 

Tejszínhab:

A MEGGLE Cukrászhabot kézi- vagy gépi habverő segítségével kemény habbá verem.

 

 

A kihűlt fánkokat kettévágom, megtöltöm a kihűlt, habzsákba töltött sárga krémmel, cukrászhabbal, ráteszem a tészta tetejét és végezetül megszórom vaníliás porcukorral és hűtőszekrényben jól lehűtöm.

 

Elkészítési idő: 70 perc

 

Jó nassolást kívánok!

 

További desszert recepteket találsz IDE KATTINTVA!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük