Bátran állítom, hogy a képviselőfánk az egyik legnépszerűbb cukrászati termék, melynek rajongótábora 3-99 éves korig definiálható. Sokszor el tudok csodálkozni azon, hogy egy ennyire egyszerű édesség, hogy lehet ennyire finom… arról már nem is beszélve, hogy a tészta sem bővelkedik alapanyagokban…
A sütemény három fő pontja egy könnyed égetett tészta, finom vanília krém és egy remek tejszínhab réteg, ha ez megvan, minden adott egy remek sütizéshez és mint minden édességnél, ebből is a legfinomabb a házi, így hoztam Nektek egy receptet arról, hogy én hogyan készítem ezt a remek csemegét.
Hozzávalók:
Tésztához:
15 dkg FreeFrom gm lisztkeverék
1,5 dl víz
8 tojás
15 dkg vaj
csipet só
Sárga krémhez:
5 dl tej
15 dkg barnacukor
1 vanília rúd kikapart magjai
3 tojás
8 dkg gm étkezési keményítő
Tejszínhabhoz:
2,5 dl MEGGLE Cukrászhab
Elkészítés:
Tészta:
Egy edénybe bele teszem a a vizet, a vajat, a sót, erős lángon felforralom, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadom a lisztet. A masszát simára keverem, de közben ügyeljünk arra, hogy ne égjen le. Mikor a tésztánk szépen összeállít és elvált az edény falától, leveszem a tűzhelyről és kihűtöm.
Mikor a massza kihűlt, egyesével hozzákeverem a tojásokat, alaposan elkeverem, majd egy muffin formába kanalazom. Nyugodtan sütheti mindenki tetszés szerint sütőlapon, de én azért szeretem a muffin formát, mert így biztosan szép alakja lesz és nem folyik szét. Ha sütőlemezen sütjük, kb. 7 cm távolságot hagyjunk egy-egy halom között, hogy legyen helyük sülni.
Egy edénybe vizet öntök és beteszem a sütő aljába, hogy gőz képződjön. 210 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses sütőben addig sütöm, amíg szépen feljönnek a halmocskák, majd kiveszem a vizet, hogy ne legyen gőz és addig sütöm míg szépen megszilárdul és aranysárgára sül. Ha megsült, kihűtöm és addig elkészítem a krémet.
Sárga krém:
A tojások sárgáját kb. 1 dl tejjel és a keményítővel simára keverem. A maradék tejet, a cukor felével és a vaníliával felforralom, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadom a tojássárgájás masszát és addig forralom amíg besűrűsödik. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem, majd hozzá adom a forró sárga krém felét, alaposan kikeverem, majd jöhet a másik fele is.
Tejszínhab:
A MEGGLE Cukrászhabot kézi- vagy gépi habverő segítségével kemény habbá verem.
A kihűlt fánkokat kettévágom, megtöltöm a kihűlt, habzsákba töltött sárga krémmel, cukrászhabbal, ráteszem a tészta tetejét és végezetül megszórom vaníliás porcukorral és hűtőszekrényben jól lehűtöm.
Elkészítési idő: 70 perc
Jó nassolást kívánok!
További desszert recepteket találsz IDE KATTINTVA!
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!