Brokkolis csirke

 

Ezt a szuper finom csirkét készítsd ma ebédre!

 

Ezt az ételt mikor először készítettem, csak úgy összedobtam egyszer vacsira, mikor éppen sem vásárolni, sem főzni nem volt kedvem… mivel azóta már többször készült és mindig nagy sikere van, illetve sokan kértétek a receptet, megerőltettem azt a kis pihent fejemet és összegondoltam, hogy hogyan is készült.

Igazi #egyszerűenfinomatgm recept, fárasztó napokra, amikor épp csak összeesni van erőd, de azért még ennél előtte valami finomat.

 

 

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell filé
1 ek szárított bazsalikom
1 ek fűszerpaprika
5 dkg vaj
3 gerezd fokhagyma
1 ek barna rizsliszt
5 dl tejszín
25 dkg párolt brokkoli
Ízlé szerint só és frissen őrölt tarka bors
 
 
Elkészítés:
 
A csirkemellet felszeletelem, kevés olíva olajon aranybarnára pirítom, sózom, borsozom, megszórom a bazsalikommal, fűszerpaprikával, összeforgatom, majd tányérra szedem és félre teszem.
A vajat beledobom a serpenyőbe, felolvasztom, majd hozzáadom a vékony szeletekre vágott fokhagymát és picit megpirítom, de csak óvatosan, nehogy megégjen, mert akkor keserű lesz az étel, megszórom a liszttel,. alaposan összekeverem, majd felöntöm a tejszínnel és csomómentesre keverem.
A tejszínes masszához visszateszem a serpenyőbe az előzőleg megpirított húst, hozzá adom az előre megpárolt brokkolit, összeforgatom és forrón tálalom.
 
 
 
 
Ízlés szerint párolt rizzsel, bulgurral, quinoával kínálom.
 
 
Elkészítési idő: 30 perc
 
 

Jó étvágyat kívánok!

 

Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük