Csirkemell stroganoff módra – VIDEÓVAL!

 

Így készíts isteni csirkemellet 30 perc alatt!

 

A stroganoff mártás nagyon sokáig az egyik kedvenc ételem volt, majd egy időre feledésbe merült. Egyik nap mikor azon agyaltam, hogy milyen újdonságot hozzak Nektek, ami biztos sokak kedvence lesz, eszembe jutott ez a mennyei étel és nem is kellett sokáig győzködnöm magam, hogy elkészüljön, hiszen nagyon egyszerű összedobni, főleg ha csirkemellel készül.

Megvallom őszintén, hogy én mindig tettem bele gombát és ha jobban visszagondolok, annó éppen a gomba miatt kedveltem meg ezt az ételt, de most mielőtt neki láttam a főzőcskének, végeztem egy kis kutató munkát, hogy milyen is az „igazi” stoganoff…

…hogyan is készül. Az első dolog amit találtam róla, hogy bár manapság a legtöbb helyen gombával készül, az eredti receptben nincs gomba, így most a kutatómunkám eredményeként megszületett autentikus receptet hozom Nektek, ami nagyon finom lett és ezt követően, én biztosan ezt fogom használni amikor erről az ételről van szó, de most is igaz amit egyébként szoktam mondani, mindenki készítse kedve és ízlése szerint. 

 

 

Hozzávalók:

3 dkg vaj

1 fej vöröshagyma

50 dkg csirkmell filé

10 dkg savanyú uborka

3 tk pikáns mustár

2 dl tejszín

1 tk friss, aprított majoranna

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

 

Elkészítés:

A csirkmellet vékony szeletelem, mjad vékony csíkokra vágom. Vajon megpirítom a finomra vágott vöröshagymát, pici vízzel kémesre párolom. Hozzáadom a felcsíkozott húst, sózom, lepirítom, majd mikor elkészültem vele, mehet bele a vékony csíkokra vágott ecetes uborka, a mustár, a bors, lepirítom, végül tejszínnel dúsítom.

Összeforralom és frissen kifőtt gm spagetti tésztával, friss majorannával megszórva kínálom. 

 

Elkészítési idő: 25 perc

 

Jó étvágyat kívánok!

 

Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük