Mexikói rizses hús

Ilyen és ehhez hasonló egyszerűen, finomat recepteket találtok a GastroHobbi Receptkönyvben

RENDELD MEG MOST  ITT!

Mutatjuk az egyik legjobb rizses hús receptet.

A rizses hús hazánkban nagy népszerűségnek örvend, azon belül is a legismertebb a bácskai, aminek ezer meg egy verziója van és mindenki tudja hozzá az eredeti receptet.

Én most egy egészen más verziót hoztam Nektek, ami szintén nagyon finom és remélem, hogy sokak kedvencévé válik.

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 40 dkg darált hús (ízlés szerint sertés, marha, pulyka, stb…)
  • 2 paradicsom
  • 1 zöld kaliforniai paprika
  • 1 vörös bab konzerv
  • 1 kukorica konzerv
  • 2 dl víz
  • 2 tk fűszerpaprika
  • 1 kk őrölt római kömény
  • 20 dkg rizs – megpárolva –
  • Ízlés szerint só és chili

Elkészítés:

A finomra vágott vöröshagymát, kevés zsiradékon üvegesre pirítom, majd hozzá adom a darált húst és fehéredésig pirítom.

Mikor a hús elvesztette a nyers színét, hozzá adom az apró kockára vágott paradicsomot, a fűszerpaprikát, a római köményt, sózom, felöntöm a vízzel és puhára főzöm a húst.

Mikor a hús megpuhult és már finom szaftos az étel, hozzá adom a lecsepegtetett kukoricát, a szintén lecsepegtetett babot, az apró kockára vágott paprikát, megszórom chilivel, összeforgatom, majd mehet bele a párolt rizs és összeforralom.

Frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva, forrón kínálom.

Elkészítési idő: 40 perc

Jó étvágyat kívánok!

Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

Mexikói rizses hús

Ha szeretitek a zöldséges húsokat, ezt a mexikói rizses húst imádni fogjátok! 🙂

Közzétette: NLCafé – www.nlcafe.hu – 2017. szeptember 20., szerda

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük