Raffaello torta

 

Az idei karácsony legjobb „pikk-pakk” sütije!

 

Hétvégén nagy családi összejövetel volt nálunk és egyben több szüli- és névnapot is ünnepeltünk, így adta magát, hogy olyat csinálok, amit nagyon ritkán szoktam…tortát sütök.

Akik rendszeres követőim tudják, hogy nem vagyok egy mester cukrász és ha nagy ritkán édességet készítek, igyekszem a könnyebbik végét megfogni… pontosan, így történt ez most is. Nagyon egyszerű desszert készült aminek óriási sikere volt, így Nektek is ajánlom kipróbálásra, ha szeretitek a kókuszt és a mandulát.

 

 

Hozzávalók:

A tésztához:

8 tojás

4 ek barna cukor

4 ek gm barna riszliszt

4 ek Schar C mix liszt (aki nem lisztérzékeny, használjon a két liszt helyett összesen 8 ek réteslisztet)

1 cs gm sütőpor

 

A krémhez:

25 dkg mascarpone

2 dl habtejszín

20 dkg fehércsokoládé

5 dkg vaj

 

A díszítéshez:

kókuszreszelék

mandula

raffaello (aki gluténérzékeny, hagyja el a díszítésből, mert az ostya lisztet tartalmaz)

 

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztom és a fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verek, majd hozzáadom a sárgáját, óvatosan összeforgatom, majd mehet bele a cukor, a sütőporral elkevert liszt, ezzel is átkeverem és egy kivajazott, kilisztezett tortaformába öntöm és 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranysárgára sütöm. A sütési idő, sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát mielőtt kivesszük.

Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A csokoládét a vajjal gőz fölött megolvasztom. A tejszínt habbá verem, majd ha visszahűlt a csokoládé, a mascarponéval együtt a tejszínhabhoz adom és kikeverem.

Amikor a tészta kisült, kihűtöm, kettévágom, megkenem a krém kétharmadával, ráteszem a tetejét, az egészet beborítom a maradék krémmel, bőven megszórom kókusszal, mandulával és mandulával díszítem.

 

 

Elkészítési idő: 40 perc + hűtés

 

 

Jó nassolást kívánok!

 

Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

1 komment

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük