Meggyes rakott túrós kalács – VIDEÓVAL!

 

Így készíts mennyei desszertet maradék kalácsból!

 

Úgy tűnik, hogy mostanában nosztalgiázó időszakomat élem és sorra kerülnek elő, gyerekkorom nagy kedvencei amikhez kivétel nélkül tartozik sok-sok kedves élmény…

…ezúttal a meggyes rakott túrós kalács volt soron, amit szerintem sokaknak nem kell bemutatnom és csak remélni tudom, hogy Nektek is régi emlékeket idéz és egy régi elfeledett kedvenc recept kerül elő ezzel a possztal és sokan készítitek a hétvégén.

Hosszas legendákat még most sem tudok írni, úgyhogy jöjjön is a recept és a videó.

 

 

Hozzávalók:

3 tojás

8 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

5 dkg vaj + 5 dkg a tetejére

fél citrom leve

25 dkg túró

30 dkg szikadt gm kalács

2 dl tej

1 üveg magozott meggybefőtt

 

Elkészítés:

A tojások sárgáját kikeverem a cukorral, vaníliás cukorral, az olvasztott vajjal és a kifacsart citrom levével. Amikor habosra kevertem hozzáadom a túrót, a kemény habbá vert tojásfehérjét és ezzel is alaposan kikeverem.

A kalácsot kockára vágom, nyakonöntöm a meglangyosított tejjel, addig kavarom, amíg az összeset felszívja, majd hozzáöntöm az előzőleg kikevert túrós masszát és alaposan összeforgatom.

Egy tűzálló tálat kikenek vajjal, beleteszem a túrós kalács felét, megszórom a lecsepegtetett meggybefőtt egyharmadával, majd rákanalazom a kalács másik felét, mehet rá a maradék meggybefőtt, a tetejére feldarabolt vaj és 180 fokra előmelegített sütőbe dugom és kb. 30 perc alatt készre sütöm.

 

 

Porcukorral megszórva kínálom.

 

Elkészítési idő: 45 perc

 

 

Jó nassolást kívánok!

 

Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

Meggyes túrós kalács

Ez a puha és omlós meggyes túrós kalács téged is elvarázsol majd! Süsd meg te is!

Közzétette: Kell egy jó recept – 2018. január 10., szerda

 

 

 

 

3 hozzászólás

  • Nagyon isteni, most tanulok főzőcskézni, mert elköltöztem otthonról. Tetszik nagyon az oldal 🙂

    • Kedves Veca,
      örülök, hogy tetszik az oldal és remélem sok kedvedre való receptet találsz majd nálunk. Szerintem nagy általánosságban a nálunk található recepteket nagyon egyszerű elkészíteni és a főzőcskevideóink is hasznodra lehetnek, ha esetleg mégis segítségedre lehetek valamiben vagy kérdésed merül fel, szívesen állok rendelkezésedre.
      Szép estét és jó pihenést kívánok.
      Üdvözlettel,
      Enikő

  • Nagyon rákaptam a spórolásra, mert első hónapom így külön, 3 napja költöztem el. Folyton nézegetek ilyen online újságokat, hogy mit hol érdemes megvenni. Esetleg valami őtleted van? Én mindig így nézegetem http://www.ujsagomat.hu/tesco

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük