Csicsóka chips

 

Mutatom hogyan készíts szuperegészséges chipset!

 

Gyerekkoromban rendszeresen ettünk csicsókat, de már jó ideje teljesen eltűnt a táplálkozásomból. Valójában nem tudom, hogy nem igazán lehet kapni, vagy csak én nem voltam eddig elég szemfüles, de a héten felfedeztem a piacon és eszembe jutottak a régi szép emlékek, így gyorsan vettem is.

Sok-sok ötletet és javaslatot kaptam Tőletek, amiket ezúton is köszönök, de a választásom a chipsre esett.

Amíg a sütő sütötte a ropogtatnivalómat, kicsit szörföltem a neten csicsóka ügyben és meg kell állapítanom, hogy sikerült alkotnom egy nagyon egészséges chipset… ki hitte volna, hogy ilyen is van… jó mondjuk sejtettem, mert gyakran készítek különböző zöldségekből ropogtatni valót, de olyan sok jó dolgot találtam erről a növényről, hogy miután megettem éreztem ahogy fiataladom és egyre egészségesebb vagyok… nah jó, befejeztem… jöjjön az elkészítési mód.

 

 

A csicsókákat nem hámozom, csak egy dörzsi szivaccsal alaposan ledörzsölöm, szárazra törlöm, majd kb. 2 milliméter vastagságúra szeletelem.

Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, rásorakoztatom a szeleteket, egy ecset segítségével vékonyan megkenem zsiradékkal (kókuszzsír, olívaolaj…stb.) megszórom frissen őrölt tarka borssal és szárított/poríttott fokhagymával.

 

 

200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton kb. 15-20 perc alatt készre sütöm.

 

Fogyasztás előtt megsózható, de nekem anélkül is tökéletes:

 

Elkészítési idő: 10 perc + sütési idő

 

 

Jó étvágyat kívánok!

 

Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük