Szezámos-lenmagos karika Gm&Lm

A meggyes pitén felbuzdulva, ismét sütöttem és gratulálok magamnak, nagyon jól tettem. Ezt követően ez a finom karika felkerül a repertoárba és rendszeresen készíteni fogom reggelire, vacsorára egy kis vajjal vagy egy finom teával, isteni.

szezamos_lenmagos_karika

Hozzávalók:

6 púpozott ek FreeFrom gm liszt

6 púpozott ek Glutenix lisztkeverék (aki nem gluténérzékeny, használjon 12 ek finomlisztet)

20 g friss élesztő

1,5 dl langyos víz

3 ek olaj

1 ek kristálycukor

1 tk só

1 ek szezámmag

1 ek lenmag

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos vízben egy csipet kristálycukorral felfuttatom, majd a többi hozzávalóval együtt hozzáadom a liszthez és alaposan kidolgozom. Ha szükséges, adok még hozzá egy kis vizet, a lényeg, hogy egy laza állagú tésztát kapjunk, ami szépen elválik a táltól.

1,5 órát, konyharuhával letakarva, meleg helyen kelesztem.

Ha a tészta megkelt, 5 részre osztom, hüvelykujj vastagságú pálcákat sodrok belőle, a végét összenyomom – hogy karikát kapjak – langyos vízbe mártom, majd a magkeverékbe és sütőpapírral bélelt tepsire teszem.

15 percet kelesztem az elkészült karikákat, majd 200 fokra előmelegített sütőben 30 – 35 perc alatt készre sütöm.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 150 perc

 Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :).  –>  www.facebook.com/GastroHobbi

 

Ötletadó forrásrecept: http://gasztroabc.hu/recept/16084_szezamos-karikak/?serving_size=4

2 hozzászólás

  • Az egyik liszttel túl kemény a tészta, a másikkal málik, a harmadikkal egyáltalán nem „jön fel”. Nekem az vált be ha ezt a két lisztet keverem, így mindig könnyű tésztát kapok, ami még másnap is finom puha.
    Üdvözlettel,
    GH

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük