A meggyes pitén felbuzdulva, ismét sütöttem és gratulálok magamnak, nagyon jól tettem. Ezt követően ez a finom karika felkerül a repertoárba és rendszeresen készíteni fogom reggelire, vacsorára egy kis vajjal vagy egy finom teával, isteni.
Hozzávalók:
6 púpozott ek FreeFrom gm liszt
6 púpozott ek Glutenix lisztkeverék (aki nem gluténérzékeny, használjon 12 ek finomlisztet)
20 g friss élesztő
1,5 dl langyos víz
3 ek olaj
1 ek kristálycukor
1 tk só
1 ek szezámmag
1 ek lenmag
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos vízben egy csipet kristálycukorral felfuttatom, majd a többi hozzávalóval együtt hozzáadom a liszthez és alaposan kidolgozom. Ha szükséges, adok még hozzá egy kis vizet, a lényeg, hogy egy laza állagú tésztát kapjunk, ami szépen elválik a táltól.
1,5 órát, konyharuhával letakarva, meleg helyen kelesztem.
Ha a tészta megkelt, 5 részre osztom, hüvelykujj vastagságú pálcákat sodrok belőle, a végét összenyomom – hogy karikát kapjak – langyos vízbe mártom, majd a magkeverékbe és sütőpapírral bélelt tepsire teszem.
15 percet kelesztem az elkészült karikákat, majd 200 fokra előmelegített sütőben 30 – 35 perc alatt készre sütöm.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 150 perc
Ha tetszett a recept, lájkold facebook oldalunkat is :). –> www.facebook.com/GastroHobbi
Ötletadó forrásrecept: http://gasztroabc.hu/recept/16084_szezamos-karikak/?serving_size=4