A recept elnevezésével bajban voltam, nem igazán sikerült találó nevet adnom az ételnek, de nem is a név a lényeg hanem, hogy alig van vele tenni való és nagyon finom vacsora kerekedett belőle tegnap.
Kellemesen zamatosak lettek a szalonnától a combok, a sárgarépa finoman megkaramellizálódott és az egész ételre koronaként került fel a szárított paradicsom pikantériája.
Néha minden konyhában jól jönnek ezek a neve sincs, gyorsan kész, csak beteszem a sütőbe receptek.
Hozzávalók:
2 egész csirkecomb
7 nagyobb répa
8 db szárított paradicsom
1 ek olaj
3 maroknyi friss spenót levél
Ízlés szerint só és néhány szelet erdélyi szalonna
Elkészítés:
A csirkecombokat besózom és egy lábasban amit később a sütőbe is be tudok rakni, felforrósított olajon minden oldalát hirtelen megsütöm.
Ha a combok szépen megpirultak, mellé teszem a feldarabolt sárgarépát, az aprított szárított paradicsomot, az összegombolyított spenótot, ráteszem a szalonna szeleteket és 200 fokra előmelegített sütőben, alufóliával lefedve 40 perc alatt készre sütöm.
Sült krumplival, párolt rizzsel, vagy csak a vele sült zöldséggel tálalom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 55 perc