Baconbe tekert sajtszószos csirkemell Gm&Lm – VIDEÓVAL!

Lehet elsőre bonyolultnak hangzik, de ez egy nagyon egyszerű recept, tapasztalatlan konyhatündérek is egész nyugodtan belevághatnak, egyszerűen elronthatatlan.

Készíthetjük hétköznap vacsorára, de nagyszerűen illik egy-egy ünnepi alkalomra is. Nagyon szeretem burgonyakrokettel, „tunkolni” a finom sajtszószba…hm….igazán finom így elkészítve a csirke. Bátran használhatunk csirkecombot is, az sokkal finomabb, szaftosabb, de nálunk most a csirkemellre esett a választás.

IMG_20160323_165411

Hozzávalók:

1 kg csirkemell filé

20 dkg bacon szeletelve

2,5 dl lm tej

35 dkg lm zöldfűszeres krémsajt

1 tk dijoni mustár

1 tk dijoni magos mustár

Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors

Elkészítés:

A csirkemellet megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm, nagyobb darabogra vagdosom, sózom, borsozom, majd minden darab húst egy-egy szelet baconbe tekerek. A „csomagocskákat” egy jénai tálba teszem és 180 fokra előmelegített sütőben 25 percet sütöm.

A tejet, a krémsajttal és a mustáűrokkal egy turmix segítségével alaposan elkeverem és a 25 perc sütésiidő letelte után a csirkemellre öntöm és visszateszem a sütőbe, további 30 percre.

Az elkészült ételt ízlés szerint burgonyakrokettel, pároltrizzsel kínálom.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 60 perc

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük