Hal… minden mennyiségben, pisztráng… még annál is több. IMÁDOM!
Nagyon szeretem a halat, minden formájában, de az egyik legnagyobb kedvenc a pisztráng sütve. Sok-sok verziót próbáltam már, de mindig az első receptemhez térek vissza. A citromtól egyszerűen friss íze lesz, a rozmaring a fokhagymával pedig kölcsönöz neki valami varázslatos pikantériát… azt hiszem valami hasonló lehet az istenek eledele.
Tudom, a hal nem a legnagyobb kedvenc, de ettől függetlenül nagyon szeretném, ha miden posztom hatására, legalább egy embert sikerülne átállítanom a halrajongók táborába, mert ha friss, akkor bizony nincs halszaga, pocsolya íze és szinte semmi nem jellemző rá azok közül a rágalmak közül, ami az emberek fejében él… nah jó, a szálka attól még ott van, de ha evés előtt ügyesen végigvágjuk a gerincénél, szépen le tudjuk emelni a halhúst a vázról és csak néhány kósza szálkával találkozunk… szóval, hal élményre fel, tessék halat enni!
A mennyiségeket egy pisztrángra írom, így egyszerű lesz felszorozni.
Hozzávalók:
1 pisztráng
2 szelet vastagabb citromkarika
2 gerezd fokhagyma
1 nagy szál friss rozmaring
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A pisztrángokat egy recés kés segítségével lepikkelyezem, alaposan megmosom és egy papírtörlővel szárazra törlöm. Mindkét oldalát bevagdosom, kívül-belül sózom, borsozom, a bevágásokba felaprított fokhagymaszeleteket dugdosok, majd a pocakjába elrejtem a félbe vágott citromkarikákat, a rozmaringot, a maradék fokhagymát és egy vaslapra helyezem az így elkészített halacskákat.
180 fokra előmelegített sütőbe, légkeveréses fokozaton 35 perc alatt készre sütjük.
Ízlés szerint, friss salátával, hasábburgonyával, burgonyagombóccal kínálom.
Elkészítési idő: 45 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
További halas recept amiket nagyon szeretünk:
Papírban sült pisztráng