Pisztráng roston Gm&Lm

Hal… minden mennyiségben, pisztráng… még annál is több. IMÁDOM!

Nagyon szeretem a halat, minden formájában, de az egyik legnagyobb kedvenc a pisztráng sütve. Sok-sok verziót próbáltam már, de mindig az első receptemhez térek vissza. A citromtól egyszerűen friss íze lesz, a rozmaring a fokhagymával pedig kölcsönöz neki valami varázslatos pikantériát… azt hiszem valami hasonló lehet az istenek eledele.

Tudom, a hal nem a legnagyobb kedvenc, de ettől függetlenül nagyon szeretném, ha miden posztom hatására, legalább egy embert sikerülne átállítanom a halrajongók táborába, mert ha friss, akkor bizony nincs halszaga, pocsolya íze és szinte semmi nem jellemző rá azok közül a rágalmak közül, ami az emberek fejében él… nah jó, a szálka attól még ott van, de ha evés előtt ügyesen végigvágjuk a gerincénél, szépen le tudjuk emelni a halhúst a vázról és csak néhány kósza szálkával találkozunk… szóval, hal élményre fel, tessék halat enni!

A mennyiségeket egy pisztrángra írom, így egyszerű lesz felszorozni.

 

image-0.02.01.f46d5b2d5909f0de4dfabb89646a12ab88e34cedf1912875c586ece37631523e-V (1)

 

Hozzávalók:

1 pisztráng

2 szelet vastagabb citromkarika

2 gerezd fokhagyma

1 nagy szál friss rozmaring

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

 

Elkészítés:

A pisztrángokat egy recés kés segítségével lepikkelyezem, alaposan megmosom és egy papírtörlővel szárazra törlöm. Mindkét oldalát bevagdosom, kívül-belül sózom, borsozom, a bevágásokba felaprított fokhagymaszeleteket dugdosok, majd a pocakjába elrejtem a félbe vágott citromkarikákat, a rozmaringot, a maradék fokhagymát és egy vaslapra helyezem az így elkészített halacskákat.

180 fokra előmelegített sütőbe, légkeveréses fokozaton 35 perc alatt készre sütjük.

Ízlés szerint, friss salátával, hasábburgonyával, burgonyagombóccal kínálom.

 

Elkészítési idő: 45 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

További halas recept amiket nagyon szeretünk:

 

Harcsapaprikás

Pikáns tárkonyos halleves

Papírban sült pisztráng

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük