Sajtos-szezámos rúd Gm&Lm

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy ez nem saját receptem, de ha majd rászánja magát a kedves Hölgyemény – akitől a recept származik -, hogy legyen saját blogja, ígérem megjelölöm, mert nem szeretném learatni helyette a babérokat, ellenben az örömöm, hogy végre egyszer sikerült nekem is GM sajtosrudat sütnöm, muszáj megosztanom Veletek, na és persze a receptet is, hogy Titeket is érjen hasonló boldogság.

Végre egy sós süti ami nem keményedik meg, finom puha, nagyon ízletes és Gm… ja és persze én készítettem, ez is nagy szám, mint tudjuk mert nem vagyok egy sütibajnok… innen is látszik, hogy ez egy szuper egyszerű recept, mert még nekem is sikerült…

 

IMG_20160625_221627

 

Hozzávalók:

30 dkg FreeFrom gm lisztkeverék

25 dkg lm túró

20 dkg vaj

1 ek lm tejföl

1 tk gm sütőpor

15 dkg reszelt lm sajt

1 tk só

1 tojás a kenéshez

Ízlés szerint szezámmag, kömény a szóráshoz

 

Elkészítés:

A lisztet elmorzsolom a szoba hőmérsékletű vajjal, majd hozzá adom a túrót, a tejfölt, a sót, a sütőport és alaposan kidolgozom a tésztát.

Meglisztezett gyúródeszkán, kb. 0,5 cm vastagságúra nyújtom, megkenem a felvert tojással, megszórom szezámmaggal, a reszelt sajttal és tetszőleges vastagságúra vágom.

 

image-0.02.01.90ee3c6bd89520335cb92a9ea6a10e4045b2ad7c2817c7e4eeb4c9ff39bc6afe-V-2

 

A kis szeletkéket egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe teszem és 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 35 perc alatt készre sütöm. A sütési idő, sütőnként változhat. Amikor a sajt már szép aranybarnára pirult a tetején, elkészült.

 

image-0.02.01.d1ee5bbf544e9590dfb77c98bee18756eaeff10eddc6a17f15107c5f287827c9-V-2

 

Ha esetleg nem fogy el azonnal, papírzacskóban néhány napig eltartható.

Jó ropogtatást és jó szurkolást kívánok Mindenkinek!

 

Elkészítési idő: 30 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

Hasonló receptek amiket nagyon szeretünk:

Sajtos felhőcskék – VIDEÓVAL!

Empanadillas csirkével

Szezámos-lenmagos karika

 

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.