Hagymás rostélyos sertésszűzből Gm&Lm – VIDEÓVAL!

Igen tudom, hogy mi a rostélyos és nem nem hiszem azt, hogy a szűz egyenlő a rostélyossal, de most így készült. Nagyon szeretem a szüzet és a ropogós hagymakarikákat is, úgyhogy most így történt a párosítás, amit Nektek is ajánlok mert nagyon finom étel rittyenthető, kevés időráfordítással.

Több féle liszttel is próbáltam már elkészíteni ezeket a hagymakarikákat, de nekem a legjobban a barna rizsliszt jött be, így most Nektek is ezt javaslom, de természetesen semmi nem kötelező, ha van jól bevált receptetek rá, akkor használjátok nyugodtan azt.

 

 

Hozzávalók:

2 fej vöröshagyma

5 ek barna rizsliszt

40 dkg sertésszűz

3 ek mustár

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Olaj a hagyma sütéshez

 

Elkészítés:

A vöröshagymát megpucolom, karikára vágom, szétszedem a karikákat és megforgatom a lisztbe, majd lerázom ról a feleslegeset. Az olajat felforrósítom, kisütöm benne a lisztezett hagymát, majd papírtörlőre szedem.

A szüzet felszeletelem kb. ujjnyi vastagságúra, enyhén megklopfolom. Egy felhevített serpenyőbe löttyintek egy kanálnyit a hagyma sütő olajból és azon kisütöm a hússzeleteket úgy, hogy sütés közben mind a két oldalát bekenem mustárral, illetve sózom, borsozom.

Én úgy szoktam sütni, hogy hirtelen, natúr mind a két oldalát átsütöm, hogy kapjon egy kérget és csak utána fűszerezem/mustározom.

Ízlés szerint párolt rizzsel, sült krumplival, krumplipürével tálalom úgy, hogy a tetejére ráhalmozom a ropogós hagymakarikát.

 

 

Jó étvágyat kívánok!

 

Elkészítési idő: 35 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük